Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2001

EU siger god for Combus-salg

Af Thomas de Laine

Onsdag d. 28. marts afgjorde EU-kommissionen, at de i alt ca. 500 mill. kr., der har reddet Combus fra konkurs, ikke var ulovlig statsstøtte efter EU-reglerne. Dermed er Trafikministeriets salg af Combus til Arriva godkendt. Kommissionens konkurrence- og transportdirektorater har ikke fundet anledning til indsigelser eller supplerende krav, skriver Børsen. Da kommissærerne onsdag mødtes, blev sagen et a-punkt, hvilket vil sige, at den ikke debatteredes.

Det blev ved salget fastlagt, at der skulle foreligge en EU-godkendelse inden den 1. april. Ellers ville handlen gå tilbage, og Combus ville efter al sandsynlighed gå konkurs umiddelbart derefter.

Nu hvor EU-godkendelsen er på plads, kan cirka halvdelen af Combus videresælges til Connex Transport Danmark. Resten beholder Arriva, der vil integrere Combus i selskabet i løbet af året. Alt i alt kan vi nok se frem til en periode med en del rokader af personale og busser mv.

Årsagen til, at EU skulle godkende handlen, er, at Combus i maj 1999 og december 2000 modtog store beløb fra staten. Der var begge gange tale om at redde selskabet fra en umiddelbart forestående konkurs. Dette har ført til en klage fra brancheforeningen Danske Busvognmænd, og EU-kommissionen skulle derfor tage stilling til, om der var tale om ulovlig statsstøtte, som så muligvis skulle betales tilbage.

Det er muligt, at Danske Busvognmænd efter kommissionens afgørelse vil gå til EF-Domstolen. Sagen fortsætter dog under alle omstændigheder. To undersøgelser af Combus-sagen er nemlig på vej - og i øvrigt stærkt forsinkede.

Kilder: Børsen 22.03.01; http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=154074 28.03.01