Myldretid

Menu

Baggrund & historieBushistorie

Udbud i trafikselskaberne 2007-08

Af Thomas de Laine

Artiklen videreførte oversigten i Udbud i trafikselskaberne 1990-2006 med de nye trafikselskabers udbud efter kommunalreformen 1. januar og frem til det tidlige efterår 2008.

I oversigten er ikke medtaget udbud af handicapkørsel, og udbud af behovsstyret trafik (telebuskørsel o.lign.) er ikke medtaget systematisk.

Trafikselskaber i oversigten:

Movia

Trafikselskabet Movia dækker hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn samt omkringliggende øer svarende til de tidligere HUR-, VT- og STS-områder.
Kontraktbemaling: Helt gul

BAT

BAT er trafikselskabet på Bornholm og har eksisteret siden 1984.
Kontraktbemaling: Helt rød

Endnu ingen udbud.

Se også BATs 1.-2. udbud i artiklen Udbud i trafikselskaberne 1990-2006.

FynBus

FynBus er trafikselskabet i den del af Region Syddanmark, der ligger øst for Lillebælt, dvs. Fyn og omkringliggende øer. En ændring i forhold til FynBus før kommunalreformen er, at alle kommunernes lokale ruter, herunder bybusserne i Odense, nu er med.
Kontraktbemaling: Hvid og lysegrøn med forskellig farvefordeling på fronten for rutebiler og bybusser

FynBus har en offentlig udbudsplan, hvor al kørsel sendes i udbud med virkning fra 2008-10.

Sydtrafik

Trafikselskabet i den jyske del af Region Syddanmark er Sydtrafik. Området svarer til det tidligere Sydbus-område, RAT-området og en del af VAT-området.
Kontraktbemaling: Helt blå for rutebiler og helt gul for bybusser

Midttrafik

Det midtjyske trafikselskab, der i udstrækning dækker Region Midtjyllands område, omfatter en del af det tidligere VAT-område, det meste af det tidligere VAFT-område og hele de tidligere Århus og Ringkjøbing amter. Kommunernes lokale ruter, herunder bybusserne i Århus, er med i modsætning til de tidligere ordninger i Århus og Ringkjøbing amter.
Kontraktbemaling: Helt blå for rutebiler og helt ÅS-sennepsgul for bybusser

Nordjyllands Trafikselskab (NT)

I Region Nordjylland findes Nordjyllands Trafikselskab, der dækker det hidtidige NT-område og en mindre del af det tidligere VAFT-område.
Kontraktbemaling: Sølvgrå for rutebiler, gul for almindelige bybusser og rød for metrobusser med skrå bånd i hvid og blå samt produktfarve. Produktfarve er lyseblå for rutebiler, gul for bybusser og orange for metrobusser.

Se også NTs 1.-11. udbud i artiklen Udbud i trafikselskaberne 1990-2006.