Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Tide skal køre Odenses bybusser

Af Thomas de Laine

Odense-bybus i FynBus-farver
Odense-bybus i det nye FynBus-design. Foto i København 29. januar 2008: John Christensen.

Danmark får en ny busoperatør om to måneder. Norske Tide Busser skal nemlig overtage bybusdriften i Odense fra det kommunale Odense Bybusser fra 29. juni. Det blev afgjort på FynBus' bestyrelsesmøde i går aftes.

Kontrakten på Odenses bybusser er 5-årig med mulighed for forlængelse i et eller to år og omfatter 66 driftsbusser og 6 dublerings- og ekstrabusser samt ca. 173.000 årlige køreplantimer. I alt 82 busser skal overtages fra det kommunale selskab, hvoraf mindst 11 skal udskiftes det første år. Det kommunale Odense Bybusser fortsætter driften med 12 busser på tre linjer, der skal køres af tjenestemandsansatte chauffører.

Tide Buss har 1.000 busser og ca. 3.500 ansatte. Firmaet har hjemsted i Bergen og kører i dag kun i Norge. Odense er første skridt uden for hjemlandets grænser, men ifølge firmaet selv ikke det sidste. Med Tides indtræden tæller de udenlandske operatører på det danske busmarked britiske Arriva, franske Keolis-ejede City-Trafik, norske Netbus, svenske Concordia Bus, tyske DB-ejede Pan Bus og norske Tide.

Udover Tide havde også Arriva og Pan Bus givet tilbud. Arriva var billigere end Tide Busser med ca. 800.000 kr. årligt, men prisen vejede kun 50-60 pct. ved tildelingen, og de kvalitetsmæssige sider af Tides tilbud var således åbenbart bedre end Arrivas. Kontrakten har en samlet værdi på 574 mill. kr., og årligt spares der omkring 4 mill. kr. i forhold til i dag.

Kilde: Pressemeddelelse fra FynBus 25.04.08