Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2010

8 busser fra Busbevarelsesgruppen til Sporvejsmuseet

Af Thomas de Laine

KS 531
KS 531 er blandt de busser, der overdrages. Det er prototypen på Volvo B59-chassiset. Foto: Kim Løvenskjold.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm udvider til foråret samlingen af busser med otte styk fra landets tre sporvejsbyer København, Odense og Århus. Busserne bliver overtaget fra Busbevarelsesgruppen Danmark, som i dag har busserne, der overdrages køreklare sammen med nogle reservedele. Den praktiske overdragelse finder sted, når Sporvejsmuseet har fået et nyt eksternt lejemål på plads.

De busser, der overdrages, er af årgang 1970-1998 og har alle en historie, som har givet anledning til, at Busbevarelsesgruppen oprindeligt kastede sin kærlighed på dem:

Overdragelsen af busserne er i efteråret blevet aftalt mellem de to foreninger med beslutning i Sporvejshistorisk Selskabs bestyrelse 27. oktober og på Busbevarelsesgruppen Danmarks generalforsamling 13. november. Mens Sporvejsmuseet således kan udvide sin flotte samling fra sporvejsbyerne, får Busbevarelsesgruppen nu mulighed for at fokusere på rutebiler og bybusser fra landets mindre byer - noget, der netop var en del af ideen med etableringen af Busbevarelsesgruppen i sin tid. Busbevarelsesgruppen er derfor særdeles glade for, at de otte "sporvejsbusser" får et nyt hjem på et af verdens førende sporvejsmuseer med en samling på i forvejen mere end 100 sporvogne og busser.

Busbevarelsesgruppen går med overdragelsen fra 15 til 7 busser, der til gengæld er rutebiler og bybusser fra landets andre byer. Det drejer sig om to Aalborg-bybusser, en DSB-rutebil, en SAS-bus, en nordjysk rutebil, en bybus fra Holstebro og en klassisk Leyland serie 7-rutebil.