Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2013

Nyt busselskab overtager Holger Danske og Fjord-bus

Af Thomas de Laine

Fjord-bus 7425 i garagen i Slangerup i 2005
Fjord-bus opstod som et datterselskab af Finn Sørensens Birkerød Bus Compagni tilbage i 1992 og har kørt på en række linjer i Frederikssund-området lige siden. De første år skete det med bl.a. brugte Volvo-busser som denne, der var blevet ombygget med flere døre af DAB i Silkeborg. Bus 7425 på garageanlægget i Slangerup i maj 2005. Foto: Thomas de Laine.

Et nyt busselskab med navnet uMove A/S overtager 1. november aktierne i Holger Danske Bustrafik og dermed også datterselskabet Fjord-bus, der kører kontraktkørsel for Movia.

uMove A/S er oprettet i juni i år og har Johnny Hansen som direktør. Johnny Hansen blev tidligere på året direktør i Fjord-bus efter Finn Sørensen, der gik på pension. Hansen har som bekendt forinden bl.a. været direktør for Arriva i Danmark gennem en årrække. I bestyrelsen for uMove skal desuden sidde Thomas David Hartwig og Michael Vinther. Selskabet er registreret med adresse på Johnny Hansens bopæl.

En stor del af Fjord-bus' Movia-kørsel er for tiden i udbud, og det er angiveligt hensigten, at det nye selskab skal byde på både denne og anden kørsel. Det er således muligt, at uMove kan blive et noget større busselskab, end Fjord-bus har været. Her og nu vil det dog stadig være Fjord-bus, der kører for Movia.