Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2013

Johnny Hansen afløser Finn Sørensen i Fjord-bus

Af Thomas de Laine

Finn R. Sørensen
Fjord-bus' afgående direktør Finn R. Sørensen. Foto: Fjord-bus.

En gammel kending i busbranchen, Finn R. Sørensen, har valgt at gå pension 30. juni. Det sker lige op til hans 70 års fødselsdag 10. juli 2013.

Finn Sørensen har hidtil været direktør i Fjord-bus, som kører rutekørsel for Movia, og Holger Danske Bustrafik, der primært beskæftiger sig med turistkørsel. Han har selv opbygget begge selskaber, der blev etableret i 1990'erne. Indtil 1994 var han direktør for Birkerød Bus Compagni, som indtil begyndelsen af 1970'erne var del af Danmarks dengang største private rutebilselskab, Forenede Rutebiler i Gladsaxe, der havde haft Finn Sørensens far Eigil Sørensen som direktør. Finn Sørensen spillede også en rolle, dengang de private vognmænds entreprenørkontrakter med HT i 1970'erne skulle forhandles på plads, og han var initiativtager til, at de samme vognmænd i 1989 stiftede det fælles aktieselskab City-Trafik, som kunne deltage i konkurrencen, da det blev besluttet, at HTs buskørsel skulle sendes i udbud. Han var tillige formand for Rutebilejernes Arbejdsgiverforening i 1980'erne.

Den nye direktør i Fjord-bus er bestemt heller ikke et ubeskrevet blad, når det handler om busser. Det er nemlig Johnny B. Hansen, der gennem en årrække var direktør i Arriva. Kort efter Deutsche Bahns opkøb af Arriva i 2010 valgte Johnny Hansen at finde nye udfordringer, og indtil for nylig var han direktør i det konkursramte elbilselskab Better Place Danmark. Nu får han altså et comeback i busbranchen, omend i et betydeligt mindre busselskab.

Fjord-bus kører med ca. 45 busser for Movia i Frederikssund- og Frederiksværk-området samt på den lange linje 600S mellem Hillerød, Ølstykke, Roskilde og Hundige. Cirka halvdelen af kørslen vil indgå i næste Movia-udbud (udbud A11), og den anden halvdel - linje 600S - skal genudbydes senest i 2016.

Finn Sørensen fortsætter som bestyrelsesmedlem i Fjord-bus.