Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2011

Første del af NTs 17. udbud afgjort

Af Thomas de Laine

Nordjyllands Trafikselskab (NT) har i dag afgjort første del af 17. udbud (udbud 17.1) som omfattede i alt 57 busser fordelt på en X-Bus-rute, flere regionalruter, bybusserne i Hobro, Brønderslev og Hjørring, større fælleskommunale og lokale ruter i Vendsyssel og Himmerland samt endelig lokalruter i Frederikshavn, Rebild og Vesthimmerlands kommuner. Tilsammen svarer udbuddet til ca. 13 pct. af NTs kørsel.

Resultatet blev som følger:

De nye kontrakter træder i kraft i juni og august i år.

Priserne stiger gennemsnitligt intet mindre end 16,8 pct. i forhold til den nuværende kontraktbetaling. Heraf havde NT ventet en stigning på 5-7 pct. alene som følge af bortfaldet af fordelen ved cross border-leasing. Pristigningen medfører en samlet ekstraudgift for trafikselskabet på 11,8 mio. kr. årligt.

19 busselskaber havde afgivet i alt 135 tilbud på de forskellige udbudsenheder og kombinationer. Dog havde ingen busselskaber budt på Hobro bybus, som i dag køres af Arriva. Det må forventes, at NT herefter sender denne kørsel, der omfatter 1 bus og 2.948 årlige køreplantimer, i genudbud.

Kilde: Pressemeddelelse fra NT 18.02.11