Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2011

Pan Bus integreres i Arriva

Af Thomas de Laine

Rutebil fra Pan Bus i Viborg
Pan Bus-rutebil ved garageanlægget i Viborg, juni 2006. Foto: Jef F.P. Pallavicini.

I kølvandet på den tyske overtagelse af Arriva i eftersommeren 2010 er der sket en række ændringer, også hos i Arriva i Skandinavien. Den administrerende direktør gennem mere end 10 år, Johnny Hansen, har forladt posten og er i Danmark blevet afløst af Thomas Øster. Arriva Skandinavien er desuden blevet opdelt i et dansk og et svensk selskab. Nu integreres også Pan Bus, som Deutsche Bahn har ejet siden 2007, i Arriva Danmark.

Det er stadig Arriva i England, der driver de hidtidige Arriva-aktiviteter spredt over 12 europæiske lande, herunder Danmark. Sådan bliver det ved med at være, for Deutsche Bahn ønsker at gøre Arriva til sin internationale gren på persontransportområdet. Arriva overtager derfor også Deutsche Bahns aktiviteter uden for Tyskland og altså dermed Pan Bus.

Busselskabet Pan Bus er en gammel familie-rutebilvirksomhed med base i Viborg, der som nævnt i 2007 blev solgt til Deutsche Bahn. Under de nye ejere vandt selskabet hurtigt mere buskørsel og kører i dag også i Esbjerg-, Silkeborg- og Sønderborg-området. Pan Bus' direktør Søren Holk Hansen, der selv ejede firmaet indtil den tyske overtagelse, har nu valgt at fratræde efter et langt liv i busbranchen. Han vil blive fejret til sommer, oplyser Arriva.

I Arriva er der pr. dags dato gennemgørt nogle organisatoriske ændringer vedrørende Vestdanmark, således at Pan Bus nu er en del af Arriva.

Kilde: Intern meddelelse rundsendt i Arriva 29.03.11