Myldretid

Menu

Nyheder

Umove får nye ejere

Af Thomas de Laine

Umove 7401 i Roskilde
I Danmark var det Umove, der åbnede ballet med elbuskørsel i større skala, da man i foråret 2019 overtog bybuskørslen i Roskilde. Foto på premieredagen 14. april 2019: Thomas de Laine.

Et af landets største busselskaber, Umove, skifter ejer. Det fremgår af en intern orientering til medarbejderne onsdag 9. oktober. Det relativt nye busselskab har siden 2017 været ejet af Cube Infrastructure Managers, som imidlertid nu har valgt at sælge Umove. Køberen er J.P. Morgan Asset Management, som har en Global Transportation Group, hvorunder købet af Umove hører.

Den nye ejer forkortes JPM GTG, er grundlagt i 2010 og betegnes som en førende investeringsspecialist inden for transport med erfaring fra bl.a. elbiler, batteriladning, jernbaner, luftfart og havvindmøller. Det er også en af verdens ti største uafhængige skibsejere, oplyses det.

Umove er vokset meget de senere år, hvor man bl.a. har indledt en række kontrakter med elbuskørsel for trafikselskaberne. Direktionen i Umove skriver i orienteringen til medarbejderne, at det vil være "business as usual" med samme mål som hidtil, nemlig at være frontløbere i udviklingen af emissionsfri offentlig transport i Danmark.

Kilde: Orienteringsbrev i Umove 09.10.24