Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2011

Thomas Øster bliver ny Arriva-direktør

Af Thomas de Laine

Hele to direktører kommer til at afløse Johnny Hansen, der som tidligere omtalt forlader Arriva Skandinavien fra andet kvartal 2011.

Det danske og svenske marked er ikke på samme stadie i liberaliseringen, og det er blevet relevant, nu hvor Deutsche Bahns og Arrivas aktiviteter i Danmark og Sverige er slået sammen. I den forbindelse er DBs busforretning i Danmark, altså Pan Bus, og DBs tog i Sverige blevet en del af Arriva fra januar. Fremover vil Danmark og Sverige derfor have hvert sit selskab og hver sin ledelse, fremgår det af en e-mail rundsendt i Arriva torsdag eftermiddag. Det er formentlig hovedageligt liberaliseringen af den skinnebårne trafik, der hentydes til forskelle på. I Danmark skal Arriva fastholde sin væsentlige markedsposition, mens Arriva i Sverige er en mindre spiller, hvorfor Arriva Sverige skal skabe vækst.

Med (tilbage)virkning fra 1. januar 2011 bliver Thomas Øster således administrerende direktør for Arriva Danmark. Han kom til Arriva i 2004 og har hidtil været kommerciel direktør i Arriva Skandinavien. Thomas Øster er 36 år, uddannet cand.merc. i International Business fra Copenhagen Business School og MBA fra Indiana University i USA. Inden han kom til Arriva, har han været hos ISS og Mærsk.

Der er endnu ikke sat navn på den nye direktør for Arriva Sverige, men den tidligere direktør for Arriva Sverige Buss Syd Niclas Blomqvist bliver fra 1. februar direktør for forretningsudvikling i Sverige, mens direktøren for Buss Nord Hans Nilsson bliver direktør for hele den svenske busvirksomhed. Togvirksomheden i Sverige får samme dag Michael Almenäs til direktør. Han har indtil nu været administrerende direktør for DB Regio i Sverige.

Kilde: E-mails rundsendt i Arriva 03.01.11 og 13.01.11; pressemeddelelser fra Arriva 08.12.10 og 14.01.11