Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Ribe Rutebiler i knibe - Sydtrafik må genudbyde i utide

Af Thomas de Laine

To af Ribe Rutebilers nye busser til kontrakten med Sydtrafik
To af de nye busser, som Ribe Rutebiler har fået problemer med at finansiere. Foto ved Tyrstrup Kro 1. juli 2008: Ole Bøglund.

Ribe Rutebiler og Bække Buslinier, der begge indgår i Iversen Busser-koncernen, har så store økonomiske problemer, at selskaberne om få måneder må opgive kørslen for Sydtrafik. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af Sydtrafik i dag.

Der er tale om 156 busser og ca. 288.000 årlige timer på kontrakter, der ellers skulle løbe 2-7 år endnu. Omfangsmæssigt svarer det cirka en tredjedel af trafikselskabets kørsel. En stor del af ruterne blev overtaget i midten af 2008, efter at Ribe Rutebiler havde vundet hele Sydtrafiks 1. udbud af 100 busser med en meget lav pris. Allerede kort efter løb der rygter om økonomiske problemer med opfyldelsen af kontrakten og betalingen for de mange nye busser, der skulle sættes i trafik. Resultatet er nu, at man ikke kan køre kontrakten til ende.

Ifølge en pressemeddelelse fra Ribe Rutebiler er det en følge af, at man ikke har kunnet få finansieret købet af de 101 nye busser via bankerne. "Vores finansieringskilder mener, vi har indgået kontrakterne til for lave priser," siger direktør Kim Iversen fra Iversen Busser.

Sydtrafik må i stedet genudbyde kørslen i utide og med overtagelse allerede 27. juni i år. Det betyder også, at den årlige besparelse for trafikselskabet på ca. 10 mio. kr. alligevel ikke bliver en realitet. For at sikre driften frem til slutningen af juni, er der blevet indgået en aftale mellem Sydtrafik og busselskaberne, så de opnår den nødvendige likviditet.

Ribe Rutebiler og Bække Buslinier kører også for Midttrafik og på Bornholm, hvortil kommer bl.a. turistbuskørsel. Umiddelbart er disse kørsler ikke berørt.

Kilder: Pressemeddelelse fra Sydtrafik 04.03.09; DR.dk/Esbjerg 04.03.09; TVSyd.dk 04.03.09