Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Sydtrafiks 3. udbud: Tide Bus vandt det hele

Af Thomas de Laine

Myldretid bringer med nogen forsinkelse "nyheden" om afgørelsen på dette udbud. Det sker, for at dækningen skal være komplet, og så det i fremtiden vil være muligt at finde hele historien om udbuddet i Myldretids nyhedsarkiv.

Tide Bus vandt al kørslen i Sydtrafiks 3. udbud - et udbud omfattende de 156 busser og 286.000 årlige køreplantimer, som Iversen Busser hidtil havde kørt for Sydtrafik. Kørslen er spredt i hele Syd- og Sønderjylland og var sendt i udbud som følge af de økonomiske problemer i Iversen Busser, der betød, at selskabet ikke kunne gennemføre sine kontrakter for trafikselskabet.

Tide Bus havde som de eneste budt på den samlede kørsel i udbuddet, og selskabets tilbud var hele 26 mio. kr. årligt billigere, end hvad Sydtrafik ville kunne opnå ved at kombinere de øvrige busselskabers tilbud. Trods den store prisforskel til konkurrenterne er Tide Bus' kontrakt årligt omkring 8 pct. dyrere for Sydtrafik end Iversens kontrakter var. De øvrige bydere skulle have mellem 20 og 40 pct. mere. Udover Tide afgav Concordia Bus, Thykjær, Blåvandshuk Turisttrafik, Bjert Busser, Rutebilselskabet Haderslev, Arriva og Pan Bus tilbud, og de otte bydende busselskaber havde tilsammen afleveret 57 tilbud.

Udbuddet blev afgjort 2. juni, og allerede 28. juni overtog Tide Bus kørslen. Til opgaven har Tide bl.a. købt alle de 100 nye Irisbusser, som Iversen Busser anskaffede til den store kontrakt fra 2008.

Med gevinsten i Sydtrafik blev Tide Bus mere end fordoblet i størrelse, og man kører nu ca. 260 kontraktbusser for de danske trafikselskaber fordelt med 156 busser i Sydtrafiks område, 72 busser i Odense, 10 busser i Middelfart Kommune og 22 busser i Faaborg-Midtfyn Kommune. Dermed er Tide Bus blevet på størrelse med City-Trafik og Thykjær.

Kilder: Pressemeddelelser fra Sydtrafik 06.05. og 02.06.09