Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Iversen vandt Sydtrafiks 1. udbud

Af Thomas de Laine

Al kørslen i Sydtrafiks 1. udbud gik til Iversen Busser. Det svarer til cirka en fjerdedel af kørslen for Sydtrafik. Iversen, der også kendes som Ribe Rutebiler, gav som tidligere beskrevet det billigste tilbud på den samlede kørsel, og den nærmeste konkurrent skulle have mere end 11 mio. kr. mere end Iversen for opgaven.

Den udbudte kørsel finder sted i Aabenraa-området og dele af det tidligere Ribe Amt. Der er tale om 101 busser og ca. 200.000 årlige køreplantimer. Størstedelen køres i dag Bent Thykjær, mens Iversen i forvejen kører lidt over en fjerdedel af den vundne kørsel. Resten køres af Bajstrup Rejser. Iversen skal som udgangspunkt overtage ca. 160 chauffører. Ved at vælge Iversens tilbud sparer Sydtrafik 9,5 mio. kr. i forhold til i dag.

Kontrakterne træder i kraft på forskellige datoer mellem juni og august 2008, og derefter vil Iversen være Sydtrafiks største entreprenør med 154 busser, svarende til en kørselsandel på 38 pct.

Iversen indsætter udelukkende nye og mere miljøvenlige busser, og de skulle efter sigende være af mærket Irisbus. Busserne bliver de første i trafikselskabets kontraktbemaling, der er blå for rutebiler og gul for bybusser.

Kilde: Pressemeddelelse fra Sydtrafik 14.02.08