Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Udbud i Nyborg og Svendborg afgjort

Af Thomas de Laine

Arriva-bybus i Svendborg
En af de blå Arriva-bybusser i svendborg 26. maj 2006. Foto: Thomas de Laine.

FynBus afgjorde på sit bestyrelsesmøde 21. august de to udbud af buskørslen i Nyborg og Svendborg kommuner.

Nyborg Rejser fortsætter som entreprenør på bybusserne i Nyborg og overtager desuden kørslen i den tidligere Ullerslev Kommune fra Bergholdt og i den gamle Ørbæk Kommune fra Arriva. Al denne kørsel var udbudt samlet, således at der ikke var mulighed for kun at byde på dele af kørslen. Udover Nyborg Rejser havde Arriva og Bergholdt også afgivet tilbud. Bergholdt havde i øvrigt givet det billigste tilbud ved udbuddet. Kontraktbegyndelse er 1. november 2008, og der er i alt tale om kørsel med 13 busser.

I Svendborg har Arriva genvundet bybuskørslen, og Arriva overtager også kørslen i den tidligere Egebjerg Kommune fra Bergholdt og i den gamle Gudme Kommune fra Vester Skerninge Bilerne. Også i dette udbud var det kun muligt at byde på den samlede kørsel. Bergholdt og Vester Skerninge Bilerne havde også afgivet tilbud, og Bergholdt havde ligesom i Nyborg-udbuddet givet det billigste tilbud. Denne kontrakt omfatter 17 busser og begynder 1. november 2008; i den tidligere Gudme Kommune dog først 1. august 2010.

Begge de nævnte kontrakter løber til juni 2012, men der er mulighed for forlængelse i op til 2 år.

Udbuddet af kørslen i Middelfart Kommune er blevet annulleret, og der forventes afviklet en ny udbudsforretning i efteråret 2008. Efter sigende havde alene Arriva budt her.

Kilder: Tommy Rolf Nielsen i Busfrontens debatforum; offentliggjorte tilbudspriser mm. på FynBus' hjemmeside