Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Øresundsudbuddet får samlet vinder

Af Thomas de Laine

På onsdag udpeges vinderne af det danske og det svenske udbud af jernbanetrafikken over Øresund. Eller vinderen mere præcist, for den svenske avis Sydsvenskan har erfaret, at Trafikstyrelsen og Skånetrafiken er nået frem til én samlet vinder.

Udbuddet af Øresundstrafikken er to koordinerede udbud, hvor Trafikstyrelsen udbyder den danske del med trafikken, der i dag udføres af DSB, og Skånetrafiken udbyder den svenske del, der nu køres af Staten Järnvägar (SJ). Et tilbud i det ene udbud kunne betinges af, at man også vandt det andet udbud.

Ved det danske udbud har DSBFirst (DSB og britiske FirstGroup), Ørelink (SJ og MTR fra Hong Kong), Arriva, Veolia Transport (det danske og svenske i konsortium) og DB Regio (Deutsche Bahn) afleveret tilbud. Svenskerne offentliggør først efter udbuddet, hvem der deltog, men er Sydsvenskans oplysninger rigtige, skal vinderen findes blandt de nævnte selskaber. Dog skriver avisen, at Veolia har trukket sit tilbud tilbage.

Veolia har som bekendt besluttet at trække sig fra det danske busmarked, men man er stadig interesseret i jernbanetrafikken. Adm.dir. Vincent Bech har udtalt til Kollektiv Trafik forums nyhedsbrev fra maj, at der er tale om et andet marked, og at Veolia ser på markeder og ikke lande.

Kilder: DR.dk 22.06.07; Sydsvenskan.se 22.06.07; Kollektiv Trafik nr. 1/2007, 22.05.07