Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2016

Leasing af elbusser til Movia er sendt i udbud

Af Thomas de Laine

Arriva 1947 på Rådhuspladsen i København
Batteridrevne busser er et område i hurtig udvikling. København indsatte således 11 midibusser tilbage i 2009. De blev taget ud af drift igen ved årsskiftet 2014/15, og en af dem - vogn 1947 - er nu Danmarks nyeste museumsbus, idet den tilhører Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Her ses den senere museumsvogn på Rådhuspladsen 23. oktober 2010, hvor elbussernes såkaldte CityCirkel-linje var under transformation til den kortlivede linje 11A. Foto: Thomas de Laine.

Movia indledte for kort tid siden et udbud af linje 65E i Nordsjælland. I Myldretids omtalte af dette udbud, der går under navnet "Udbud A65e", blev det bl.a. oplyst, at der skulle leases to elbusser, som vinderen af linje 65E skal bruge til kørslen.

Efterfølgende har Movia derfor iværksat et udbud af operationel leasing af elbusser. Movia ønsker at lease 2 elbusser på cirka 12 meter samt den eller de nødvendige ladere til busserne, der skal bruges i garagen ("depotladere").

Den nye kontrakt på linje 65E træder i kraft 11. december i år, og det er meningen, de to leasede elbusser skal indsættes her, men Movia kan på dette område ombestemme sig i løbet af leasingkontrakten, således at busserne eventuelt kan blive overført til andre linjer. Og det kan nok godt blive relevant, for leasingkontrakten er 6-årig med mulighed for forlængelse i to gange 2 år.

Op til 15 mulige elbusleverandører vil blive prækvalificeret til at give tilbud. For at blive prækvalificeret kræves som minimum, at ansøgeren producerer elbusser og har mindst to måneders(!) erfaring med kørsel i Europa med en af ansøgerens egne elbusmodeller inden for de seneste tre år. Forsøg i drift er i denne sammenhæng tilstrækkeligt. Ansøgningsfristen for prækvalifikation er 10. juni, og herefter foregår runderne af tilbudsgivning og forhandling. I udbudsbekendtgørelsen har Movia angivet den anslåede værdi af kontrakten til 15 mio. kr.

Udover disse elbusser, er der elbusser på vej til Umove og linje 3A i København med ladning undervejs på ruten, ligesom Arriva indsætter en elbus på bybusserne i Roskilde.

Kilde: Udbudsbekendtgørelse afsendt 10.05.16