Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2011

DSB henter ny direktør fra Nordjyllands Trafikselskab

Af Thomas de Laine

Den nye administrerende direktør for DSB er nu fundet. Det bliver den 43-årige Christian Roslev, som ikke er helt uprøvet i forhold til kollektiv trafik. Han kommer nemlig fra en stilling som administrerende direktør for Nordjyllands Trafikselskab (NT) og er desuden næstformand i bestyrelsen for Rejsekortet og Rejseplanen og formand det jyske X-Bus-samarbejde.

Christian Roslev er uddannet i statskundskab og har haft flere chefposter i centraladministrationen, kommuner og større virksomheder, heriblandt Finansministeriet, Københavns Kommune, KMD og COWI. Ifølge bestyrelsesformand i DSB Peter Schütze har Roslev bl.a. den fordel, at han både har erfaring inden for transport og i offentlige såvel som private virksomheder. DSB er som bekendt nu om dage netop en slags sammenblanding mellem offentlig og privat virksomhed.

Roslev tiltræder 1. august, men overtager først direktørposten 12. august. DSBs konstituerede administrerende direktør Klaus Pedersen, der har fungeret i jobbet siden Søren Eriksens afgang i foråret, trak sig allerede tidligt og fratræder til fordel for en stilling som økonomidirektør hos Chr. Hansen A/S.

Det har været nogle omtumlede måneder for DSB, hvis "gamle" administrerende direktør Søren Eriksen blev fyret i midten af marts som følge af DSBFirst-sagen. Senere fulgte en række andre DSB-chefers exit, ligesom den daværende bestyrelsesformand Mogens Granborg trak sig. Der er stadig ballade om både DSBFirst og IC4, men med et nyt hold kan DSB forhåbentlig i højere grad se fremad.

Ny direktør til NT
Christian Roslev fratræder med andre ord stillingen som administrerende direktør for NT med udgangen af juli. Hans stilling forventes opslået og besat senere på året, men indtil da har trafikselskabets bestyrelse udpeget underdirektør Ole Schleemann som konstitueret direktør.

"Der er ingen tvivl om, at NTs bestyrelse har været utroligt tilfredse med Christian Roslevs arbejde som direktør i NT. Det siger sig selv, at ansættelsen af Christian Roslev som administrerende direktør i DSB viser, at NT har nået væsentlige resultater," udtaler NTs bestyrelsesformand Thomas Kastrup-Larsen.

Også ny økonomidirektør til DSB
Samtidig med ansættelsen af Christian Roslev har DSB også hyret en ny økonomidirektør. Denne post stod tom, idet DSBs nuværende konstituerede administrerende direktør netop kom fra denne stilling. Det er 45-årige Jacob Kjær, der fremover indtager embedet. Han kommer fra TDC og overtager sit nye job 8. august.

Kilder: Pressemeddelelse fra DSB 01.07.11; Nordjyllandstrafikselskab.dk 01.07.11; Business.dk 01.07.11