Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Ikke mange tilbud i Vejle og Fredericia

Af Thomas de Laine

I dag udløb fristen for at indlevere tilbud ved Sydtrafiks 4. udbudsrunde, der alene omfatter bybusdriften i Vejle og Fredericia.

Kørslen var opdelt i én enhed med Vejle bybusser og én enhed med Fredericia bybusser. I Fredericia kunne der bydes på en kort kontrakt med dieselbusser eller en længere kontrakt baseret på kørsel med CNG-gasbusser. Arriva og City-Trafik har budt på alle tre enheder og varianter, mens Tide Bus og Thykjær alene har budt på Vejle bybusser. Det er altså kun fire busselskaber, alle nogen af landets største, der har valgt at deltage.

Udbuddet afgøres ud fra prisen, som ganges med en miljøfaktor fastsat efter Euro-norm. Det er tilbuddet med den laveste korrigerede pris, der vinder. Ingen andre kriterier indgår. Sydtrafik forventer at afgøre udbuddet 10. december, og kørslen på de nye kontrakter skal begynde ved sommerkøreplansskiftet 27. juni 2010.

På listen over tilbud ses det, at Thykjær er billigst på Vejle bybusser skarpt efterfulgt af Tide Bus. Arriva, der i dag står for denne kørsel, er næstdyrest, mens City-Trafik er dyrest. På Fredericia bybusser er City-Trafik billigst i både dieselvarianten og CNG-varianten. Det skal dog bemærkes, at Sydtrafiks liste ikke viser, hvilke busser, der er budt med, og dette kan, jf. tildelingskriteriet, betyde, at det ikke er det billigste ukorrigerede tilbud, der vælges.

Kilde: Liste over tilbud ved Sydtrafiks 4. udbud 21.10.09