Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Driften på Fyn er genoptaget

Af Thomas de Laine

Mandag morgen 15. september blev kørslen med rutebiler på Fyn genoptaget. Chaufførerne besluttede i fredags, at konflikten ikke skulle vare længere, selvom deres krav altså ikke umiddelbart er blevet opfyldt.

En ny køreplan vil træde i kraft 4. januar 2009, men indtil da må passagererne tåle forsinkede og måske helt udeblevne busser. FynBus gør på sin hjemmeside opmærksom på, at chaufførerne ikke er ansvarlige for køreplanen, og at kommentarer og synspunkter til denne skal rettes til FynBus.

Konflikten omfattede alle rutebilruter på Fyn og brød ud mandag 1. september. Fyn har således været uden regionalbusser i 14 dage.

Også rute 800 mellem Odense og Nykøbing F, der således også kører i Movias område, var berørt af konflikten. Denne rute drives af de to trafikselskaber i fællesskab, idet busserne overføres med Spodsbjerg-Tårs-overfarten og gennemføres til Nykøbing F henholdsvis Odense. Normalt køres en del af turene af Arriva på Fyn og resten af Arriva i Movias område. Under konflikten gennemførtes kørslen mellem Nykøbing F og Tårs Færgehavn, mens strækningen mellem Odense og Rudkøbing/Spodsbjerg var helt indstillet. Movia stod dermed for driften af FynBus' ture på ruten på den østlige side og undlod (klogeligt!) at overføre egne busser til Fyn.