Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

VAFTs 4. udbud afgjort

Af Thomas de Laine

Alle de ruter, der var udbudt i VAFTs 4. udbud, kommer til at skifte entreprenør fra juni 2006. Mens bl.a. Pan Bus får mere kørsel, må Arriva se sin stilling reduceret til bare en enkelt kontraktbus.

Udbuddet blev afgjort af VAFTs bestyrelse 20. januar og omfattede 28 busser, 4 dubbleringsbusser og ca. 71.000 årlige køreplantimer. 4. udbud svarer dermed til omkring en fjerdedel af den samlede kørsel for trafikselskabet. Der er tale om en stor del af VAFTs regionalruter og X-Bus-ruterne i den sydlige del af Viborg Amt. I alt var der udbudt 13 enheder med hver 1-5 busser, og størsteparten af kørslen udføres i dag af Arriva.

Resultatet giver VAFT en årlig besparelse på ca. 2,5 mill. kr. eller knap 8 pct. af de nuværende udgifter til kørslen. I gennemsnit blev prisen pr. køreplantime omkring 420 kr. Mens Arriva altså bliver den store taber, der går fra 24 til 1 bus, får såvel Pan Bus som De Blå Busser udvidet deres kørselsandel, mens Bent Thykjær skifter lidt kørsel ud. De nye kontrakter gælder fra 25. juni 2006 og 7 år frem.

Ruterne fordeltes som følger:

Herning Turisttrafik fortsætter som entreprenør (det modsatte har tidligere været udmeldt fra VAFT ved en fejltagelse), og i alt 24 busselskaber vil have kontrakt med VAFT fra juni måned.

Nye busser vil finde vej til alle de udbudte ruter. Udover den traditionelle 12 m-bus, vil der også blive indsat 12,8 m- og 13,7 m-busser, skriver VAFT.

Der har været offentliggjort forskellige udgaver af listen over indkomne tilbud ved udbuddet, men VAFT angiver i forbindelse med afgørelsen, at i alt 18 virksomheder havde indleveret 239 tilbud. VAFT oplyser endvidere, at der næste gang udløber VAFT-kontrakter i 2008, men det vil da være de nye trafikselskaber, der skal genudbyde kørslen. 4. udbud er dermed også VAFTs sidste.

Kilde: Pressemeddelelse fra VAFT, udgave pr. 23.01.06 09:21; oversigt over nye entreprenører, 20.01.06