Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Tilbudsåbning ved VAFTs 4. udbud

Af Thomas de Laine

Fristen for at indgive tilbud ved VAFTs 4. udbud var 16. december 2005. Først i januar er listen over tilbud dog fremkommet. I alt har 18 busselskaber givet 239 tilbud. Kørslen var inddelt i 13 udbudsenheder med 1-5 busser, og udbuddet omfatter i alt 33 busser og ca. 72.000 årlige køreplantimer.

Byderne er Snedsted Turistbusser, Skjern Bilen, Sørens Rejser, Venøbussen, Centrum Turist, Hammershøj, Mørup's Turistfart, Jens Jensen, Holstebro Turistbusser, NF Busser, Fårup Rute og Turist, Svidt, Sydthy Rute og Turist, Ribe Rutebiler, Arriva, Pan Bus, Bent Thykjær og Connex.

De fleste af selskaberne har kun budt på mindre dele af kørslen. Snedsted Turistbusser, Venøbussen, Holstebro Turistbusser, NF Busser, Sydthy Rute og Turist har således alene budt på rute 992X. Omvendt har Ribe Rutebiler og Connex budt på næsten al kørslen, mens Arriva og Bent Thykjær har budt på det hele.

Arriva har afgivet flere parallelle tilbud og står i alt for intet mindre end 124 tilbud. Også i VAFT er det Arriva og ikke Wulff Bus, der bydes igennem. Det bør dog bemærkes, at en stor del af ruterne i forvejen køres af Arriva. Arrivas lange rækker af parallelle tilbud ligger i øvrigt gennemgående et stykke over konkurrenternes i pris.

Kilde: Oversigt over tilbud ved VAFTs 4. udbud, 10.01.06