Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2019

Nyt Bynet indføres 13. oktober

Af Thomas de Laine

Stoppested med ændrede skilte
Movia begyndte for flere måneder siden at fjerne visse linjer fra toppen af stoppestedsstanderne som en forberedelse til "Nyt Bynet". Som noget nyt er der for nylig til gengæld dukket skilte op med hvid tekst, der viser de "gamle" linjer på nogle stoppesteder. Her er det ved Knippelsbro, hvor linje 2A vil få ny rute og nyt skilt, mens linje 9A vil forsvinde (2A erstatter 9A til Refshaleøen). Linje 350S har derimod ikke fået noget erstatningsskilt, men det drejer sig måske om, at 9A-sektionen af skiltet egentlig er tiltænkt linje 31's forlængelse? Foto: Arne Unterschlak 24. juni 2019.

Den store tilpasning af bustrafikken, der når metrocityringen åbner gennemføres i København, på Frederiksberg og i en række andre kommuner, vil finde sted søndag 13. oktober 2019. Det har Movia i dag offentliggjort i kølvandet på Metroselskabets annoncering af den planlagte åbningsdag for metrocityringen i går. Der forventes med andre ord at være en periode på to uger, hvor metrocityringen og det nuværende buslinjenet er i drift samtidig.

Ændringerne, som under ét kaldes "Nyt Bynet", omfatter 33 buslinjer, og informationsarbejdet har været i gang siden august sidste år. Man kan bl.a. se de nye ruter på hjemmesiden Nytbynet.dk, der også har en særlig version af Rejseplanen, hvor man kan planlægge ture, som de vil se ud med metrocityringen, det nye buslinjenet og de nye køreplaner.

Samtidig med indførelsen af Nyt Bynet kommer der "frit flow" i alle de københavnske A-buslinjer, hvilket vil sige, at man kan bruge alle døre til ind- og udstigning, sådan som det allerede har været tilfældet i flere år på linjerne 4A og 5C.

Kilde: Pressemeddelelse fra Movia 28.06.19