Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2014

Køreplanerne er tilbage på DSBs hjemmeside

Af Thomas de Laine

Myldretid fortalte for nylig, at DSB havde fjernet PDF-køreplanerne fra deres hjemmeside. Det skete 1. september, hvorefter man kun i værktøjet "Min køreplan" kunne fremsøge en plan for forbindelser mellem to konkrete stationer baseret på opslag i Rejseplanen. Passagerernes begejstring udeblev dog - bl.a. indkasserede DSB en del hug på sin Facebook-side, hvor det f.eks. 24. oktober blev udtrykt således:

Selvom andre har skrevet det samme, skal det gentages igen og igen: Det er et kæmpe tilbageskridt. Med en gammeldags køreplan får man et langt bedre overblik over trafikken - og det er helt idiotisk, at man skal sidde og indtaste stationsnavne og tidspunkter hver gang man skal bruge et tog. I må da have opdaget at (vistnok) alle andre tog og busselskaber i Danmark + alle de jernbaneselskaber i Europa som jeg har tjekket (mange!) - de har ALLESAMMEN rigtige køreplaner, i det mindste som pdf. Hvorfor skal DSB opfinde en særlig dumsmart måde at gøre tingene på?

Blandt kritikpunkterne var altså, at det er hurtigere at kigge i en køreplan, som man allerede har, end at indaste start- og slutstation, hver gang man skal foretage en tur på en strækning, man bruger regelmæssigt. Mange savnede også muligheden for at se mellemstationerne på en forbindelse fra A til B, fordi en anden skulle støde til undervejs. Hertil kom forskellige problemer med "Min køreplan"-funktionen af mere teknisk karakter.

PDF-køreplanerne vendte tilbage til DSBs hjemmeside ca. 30. oktober. Det blev, ligesom da køreplanerne forvandt, ikke ledsaget af nogen officiel udmelding, så det er heller ikke bekræftet, at de er kommet tilbage for at blive. Hele øvelsen tyder i hvert fald ikke på, DSB selv betragter køreplanen som det salgskatalog, den i virkeligheden er.