Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2013

Tide Bus skal køre gasbusser i Fredericia

Af Thomas de Laine

Bestyrelsen i Sydtrafik har i dag afgjort trafikselskabets 7. udbud, som bl.a. omfattede bybusserne i Fredericia. Det fulde resultat af udbuddet vil snarest blive omtalt her på siden, men mest interessant er måske, at Tide Bus skal overtage bybusdriften i Fredericia.

Kun tre busselskaber havde budt på Fredericias bybusser: Tide Bus, Bergholdt fra Fyn og City-Trafik, som i dag kører bybusserne. For Fredericia bybusser var udbuddet skruet sådan sammen, at vinderen var det busselskab, der tilbød at køre med flest gasbusser. Kun hvis ingen havde budt med gasbusser, kom tilbud med dieselbusser i betragtning. Prisen var i alle tilfælde givet på forhånd, nemlig lige knap 27 mio. kr. årligt.

Tide Bus havde tilbudt, at 9 af de 12 busser ville være gasbusser, mens Bergholdt havde tilbudt 8 ud af 12. City-Trafik havde ikke budt med gasbusser, men med 12 nye Euro 6-dieselbusser. Tide Bus overtager derfor bybuskørslen 30. juni 2013, og kontrakten er som udgangspunkt 8-årig, men med mulighed for forlængelse i to gange 1 år.

Fredericia Kommune får med udbuddet opfyldt sit ønske om gasbusser på bybusserne. Tide Bus skal indsætte alle 12 nye busser til sommer, hvoraf de 9 altså bliver gasbusser, der skal køre på natur- eller biogas, som kommunen leverer. Kommunen har fået 5 mio. kr. i støtte til projektet fra Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport. På sigt er det meningen, at både bybusserne og affalds-/genbrugsbilerne i kommunen skal køre på biogas, og kommunen vil bl.a. omdanne husholdningsaffald til biogas til kørslen.

City-Trafik må med andre ord forlade Fredericia og har derefter kun kørslen i Aalborg tilbage i Jylland. City-Trafik kom til Fredericia 1. december 1993 ved opkøbet af Fredericia Omnibusser. Kørslen tabtes, da den første gang kom i udbud i 1996, men i 2002 vandt City-Trafik bybusserne tilbage, og det lykkedes også at genvinde kørslen i 2009. Den nuværende bybuspark består hovedsageligt af Scania OmniLink-busser leveret i 2002 og 2009.

Kilde: Fredericiaavisen.dk 25.01.13