Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2012

Jernbanemuseet får ny chef

Af Thomas de Laine

Henrik Harnow
Henrik Harnow, 51, bliver ny chef for Jernbanemuseet. Foto: DSB.

Danmarks Jernbanemuseum i Odense får snart en ny leder. 1. oktober overtager 51-årige Henrik Harnow nemlig posten. Henrik Harnow kommer fra stillingen som kulturarvschef ved Odense Bys Museer. Han er uddannet historiker, har en ph.d.-grad i teknologihistorie og besidder ifølge DSBs pressemeddelelse "stor interesse for jernbanerne som kulturfænomen".

Jernbanemuseet er ejet af DSB, men støttes også af Banedanmark. Selve museet ligger i Odense lige ved banegården og har ca. 100.000 gæster om året. Derudover er der afdelinger i København, Roskilde, Randers og Lunderskov, ligesom DSB Musemstog hører under museet. Museumstog istandsætter, vedligeholder og kører med veterantog. Udover en samling af jernbanemateriel, hvoraf en del er udstillet i Odense, har museet også et antal rutebiler, en større samling litteratur om jernbaner, trykte køreplaner, tegninger af rullende materiel, sporplaner og en omfattende billedsamling. I bestyrelsen for museet indgår bl.a. DSBs administrerende direktør Jesper Lok, der er formand, og tidligere generaldirektør Peter Langager.

Som chef for Jernbanemuseet afløser Harnow Poul Thestrup, der pr. 31. juli trådte tilbage for at gå på pension - i øvrigt samtidig med to af hans nære medarbejdere, nemlig chef for adminstrationen Inge-Lise Brokholm Hellesen og museumsinspektør Jørgen Larsen, der begge ligedes gik på pension. Dog er Poul Thestrup fortsat konstitueret chef frem til Harnows tiltrædelse. Thestrup er født i 1945 og magister og senere dr.phil. i histore. Han blev museumsinspektør ved DSB i 1990 og året efter leder af Jernbanemuseet og Museumstog. Undervejs har han bl.a. været involveret i udarbejdelsen af det store trebindsværk udgivet ved de danske jernbaners 150 års jubilæum 1997. Efter 1. oktober træder Thestrup i øvrigt ind i museets bestyrelse.

Kilde: Pressemeddelelse fra DSB 09.08.12; Fyens.dk 26.07.12