Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2012

Arriva og Nettbuss vandt nordjyske X-busser

Af Thomas de Laine

X-Bus i Fjerritslev
X-Bus fra Arriva på rute 970X i Fjerritslev, december 2006. Foto: Jeppe Steensgaard.

Nordjyllands Trafikselskabs (NT) udbud af fire X-Bus-ruter er nu afgjort: Nettbuss overtager de to af ruterne, mens Arriva beholder kørslen på de andre. Samtidig indsættes der 16 nye komfortbusser på ruterne.

Der er tale om det såkaldte udbud 18.0, altså første del af NTs 18. udbud. Udbuddet har været gennemført som udbud efter forhandling og omfattede 21 busser (2 færre end hvad der oprindeligt indgik) med 52.000 årlige køreplantimer svarende til 5,5 pct. af NTs kørsel.

Arriva vandt ruterne 940X (Viborg-Skive-Nykøbing M-Thisted) og 970X (Aalborg-Fjerritslev-Thisted-Nykøbing M) med ca. 12 busser. Nettbuss fik rute 950X (Aalborg-Nibe-Løgstør-Ranum-Rønbjerg) og 973X (Aalborg-Sæby-Frederikshavn) med ca. 11 busser. Alle fire ruter køres i dag af Arriva. Nettbuss er dog bestemt ikke nye i Nordjylland, da man i flere år har haft kørsel for NT. De nye kontrakter er 8-årige og træder i kraft 1. juli 2012.

Udover indsættelsen af nye busser på de fleste afgange indeholder kontrakterne også økonomiske incitamenter til de to entreprenører, der bliver belønnet, hvis brændstofforbruget holdes nede, eller hvis det lykkes at tiltrække flere passagerer. De 16 nye busser vil således være af en type med lavt brændstofforbrug.

Kilde: Pressemeddelelse fra NT 30.01.12