Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2011

Strøby Turist vandt Movias 3. skolebusudbud

Af Thomas de Laine

Det blev firmaet Strøby Turist, der vandt kørslen i Movias 3. udbud af skolebuskørsel, det såkaldte udbud U3. Der er tale om de lokale Movia-linjer 241, 242, 243 og 244 i Køge Kommune og ekstrakørsel med skolebørn i disse linjers områder. Til sammen udgør kørslen 7 busser og ca. 7.000 årlige køreplantimer. Trafikken skal udføres med mindre busser, der ikke alle nødvendigvis skal leve op til Movias sædvanlige krav til bussers design, indretning og udstyr.

Alle linjerne er ret nye. Linje 244 har kørt fra begyndelsen af skoleåret 2010/11 som erstatning for en del af den telebuskørsel, der forsvandt med Østtrafiks konkurs i maj 2010. De tre andre linjer blev oprettet i december, hvor et nyt linjenet i Køge-området indførtes. Hidtil har linje 243 og 244 været kørt af netop Strøby Turist, mens linje 241 og 242 i dag køres af Herfølge Turistfart. Sidstnævnte vil med andre ord ikke længere udføre rutekørsel for Movia, når den nye kontrakt træder i kraft 15. august 2011.

Strøby Turist er en nyere vognmandsvirksomhed med base nær Varpelev. Firmaet har tidligere beskæftiget sig med taxakørsel, men har i 2005 omstillet sig til i stedet at køre med turistbusser. I den forbindelse valgte man navnet "Strøby Turist", der i lokalområdet giver minder om det gamle og vellidte Strøby Turistfart ved Leif Nielsen, der i øvrigt var HT-entreprenør indtil 1990.

Som ny entreprenør med rutekørsel begyndte Strøby Turist at køre for Movia i maj sidste år. Efter Østtrafiks konkurs blev kørslen på den daværende telebuslinje 823 opretholdt med et antal ture af hensyn til skolebørn, og på én af morgenturene var der brug for en stor bus, som Strøby Turist stillede med i form af en turistbus. Ved etableringen af den nævnte linje 244 efter sommerferien har man kørt med en brugt Volvo B10M-rutebus i Movia-gul. Denne bus blev dog for nylig totalskadet. Med den nye kontrakt i hus vil Strøby Turist køre videre i mindst 4 år, og kontrakten kan blive forlænget med op til 2 år.

Kilde: Udbudsbekendtgørelse fra Movia 17.06.11