Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Nyheder > Nyhedsarkiv > Denne nyhed

Fire måneder med togbusser til Hillerød

Af Thomas de Laine

Et omfattende sporarbejde skal i sommeren 2010 gennemføres på Nordbanen. Det sker mellem Svanemøllen og Hillerød, hvor skinner, sveller og sporskifter fra 1960'erne og 1970'erne skal udskiftes, ligesom hele 33 broer skal renoveres. Også bunden af sand, grus og skærver under sporene skal flere steder skiftes ud, og der arbejdes også med perroner og kørestrøm.

I perioden lørdag 5. juni-søndag 8. august kører der ingen S-tog på strækningerne nord for Svanemøllen, dvs. Svanemøllen-Hillerød, Svanemøllen-Klampenborg og Ryparken-Hellerup. I denne periode indsættes et stort antal togbusser på en række forskellige ruter, ligesom passagererne henvises til at benytte busser til Farumbanen og S-togene her. Efterfølgende er strækningen Lyngby-Hillerød lukket mandag 9. august-søndag 26. september med en knap så voldsom indsats af togbusser. Alt i alt er strækningen nord for Lyngby således uden S-tog i næsten fire måneder!

De særlige køreplaner er efterhånden dukket op, og således ser det ud i perioden fra juni til august:

 • S-togslinje A forlænges til Køge hvert 20. minut i dagtimerne til erstatning for linje E. Det er de ture, der normalt vender i Hundige, og altså ikke Solrød Strand-turene.
 • S-togslinje B er afkortet fra Holte til Svanemøllen, men forlænges hvert 20. minut i dagtimerne til Buddinge uden stop Ryparken-Vangede og Vangede-Buddinge.
 • S-togslinje Bx kører ikke.
 • S-togslinje C er afkortet fra Klampenborg til Østerport og kører kun hvert 20. minut. Det er Frederikssund-turene, der kører.
 • S-togslinje E er afkortet fra Hillerød til Svanemøllen og kører kun hvert 20. minut.
 • S-togslinje F er afkortet fra Hellerup til Ryparken/Bispebjerg, således at Ringbanen kun betjenes i 10-minuttersdrift og derudover vender på Bispebjerg på hver anden afgang, så der kun er 20-minuttersdrift mod normalt 5-minuttersdrift Bispebjerg-Ryparken. Der kører endvidere ingen nattog på linje F.
 • S-togslinje H kører til Farum hele dagen og aftenen og ikke kun i myldretiderne som normalt.

Ovenstående skal tages med det forbehold, at de særlige S-togskøreplaner for perioden endnu ikke er offentliggjort. Oplysningerne er baseret på særkøreplanerne for busserne og søgninger i Rejseplanen.

 • Togbus B kører Svanemøllen-Holte og betjener alle stationer undervejs. Der køres hvert 20. minut hele dagen og aftenen og hvert 10. minut i dagtimerne.
 • Togbus E kører Svanemøllen-Hillerød uden stop Hellerup-Lyngby og Lyngby-Holte. Der køres hvert 20. minut hele dagen og aftenen og hvert 10. minut i dagtimerne. Linjen standser ved Høvelte "efter behov".
 • Togbus F kører Ryparken-Hellerup-Charlottenlund. Der køres hvert 20. minut hele dagen og aftenen og hvert 10. minut i dagtimerne. Strækningen Charlottenlund-Ordrup-Klampenborg betjenes af "togtaxa", der skal bestilles 2 timer i forvejen. Passagerer til Klampenborg henvises i øvrigt til Kystbanen.
 • En natbus kører i timedrift Svanemøllen-Hillerød og omvendt med stop ved alle stationer nætter efter fredage og lørdage.
 • Der er ingen natkørsel til erstatning for Ringbanen eller strækningen Svanemøllen-Hellerup-Klampenborg. På sidstnævnte henvises til Kystbanens natbetjening af Klampenborg.

Der kører desuden togbuslinjer Hillerød-Farum og Allerød-Farum i dagtimerne, som om aftenen samles til én linje Hillerød-Allerød-Farum. I dagtimerne kører de to førstnævnte linjer hvert 10. minut, mens den sidstnævnte linje kører hvert 20. minut hele aftenen. Hertil kommer en særlig togbuslinje Holte-Virum-Sorgenfri-Buddinge, som kører hvert 20. minut i dagtimerne og hvert 10. minut i myldretiderne. Denne linje kører ikke om aftenen.

De særlige togbuslinjer giver mulighed for, at rejsende på de nordlige dele af Nordbanen kan køre på tværs til Farumbanen og stadig benytte S-tog på en stor del af rejsen. På Farumbanen kører som nævnt udover linje A også linje H hele dagen, ligesom linje B er omlagt til Buddinge. Endelig henvises der til Movias buslinjer 200S og 300S mellem Buddinge og Lyngby og 500S mellem Værløse/Farum og Birkerød. Passagerer, der kører på periodekort, kan gratis få et indstik med de ekstra zoner, der er nødvendige for at køre via Farumbanen. Sidst, men ikke mindst, giver DSB S-tog en opfordring til at bruge cyklen over til Farumbanens stationer! Der indrettes derfor også ekstra pladser til cykelparkering på Farum station.

Arriva kører hovedparten af togbusserne. Der skulle bl.a. kunne opleves ledbusser på ruten mellem Holte og Buddinge. Togbuslinje F skal køres af City-Trafik.

For perioden august-september foreligger der endnu ikke så mange oplysninger, men S-togslinje B og E vil være afkortet fra Holte hhv. Hillerød til Lyngby.

Det er langt fra første gang, de involverede strækninger lukkes for sporarbejde i længere tid. Nordbanen var sidst ramt i sommeren 2006, hvor der dog blev opretholdt S-togskørsel hvert 20. minut, ligesom Klampenborgbanen både i 2004 og 2008 var lukket gennem flere måneder.

Kilde: Særkøreplaner og trafikinformation på DSB.dk og Rejseplanen.dk

Tak til Sikandar Sahil for rettelse vedr. ledbusserne!

Denne artikel er også bragt i Busfronten nr. 227, august 2010 (27. årgang), s. 21-23, udgivet af (1984-). Der kan være forskel på versionen på Myldretid.dk og den trykte udgave.

Se også:

Anden del af sporarbejdet på Nordbanen i gang (17. aug. 10)

Billedserie: S-togsbusser i sommeren 2010

Særkøreplaner mm. vedr. sporarbejdet Svanemøllen-Hillerød


 
 
Printervenlig version

Nyhedsoversigten
Nyhedsarkivet

 Opdateret sidst:
24. maj 2010

Printervenlig version

 Seneste nyheder
Måske elektriske ledbusser på linje 2A (12. jun. 17)

Danmarks Busmuseum har overtaget Busbevarelsesgruppens samling (22. maj 17)

Nye ejere bag Umove (31. mar. 17)

Movias 15. udbud afgjort (13. mar. 17)

Myldretid 18 år (25. jan. 17)

A-busserne får frit flow - og siger farvel til laventré (23. dec. 16)

"Boganmeldelse": S-togskøreplanen fra 30. januar 2017 (29. nov. 16)

Ny transportminister: Ole Birk Olesen (28. nov. 16)

Direktørskifte på Jernbanemuseet (1. nov. 16)

Bynet 2019 - Københavns buslinjer efter metrocityringen (20. okt. 16)

Mere om Movias 15. udbud (18. okt. 16)

Ny bog: Busserne fra Sorø (15. okt. 16)

Movias 15. udbud i gang (27. sep. 16)

Nye og evaluerede elbusser i Hovedstadsområdet (5. sep. 16)

Keolis vandt linje 65E (8. jun. 16)

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/nyheder/nr/676
Copyright © 1999-2017 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.