Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2010

Netbus prøvekører hybridbus på linje 5A

Af Thomas de Laine

Demobussen hos Volvo i Taastrup
Volvo 7700-hybridbussen, som skal prøvekøres på linje 5A, hos Volvo i Taastrup tidligere på måneden. Foto: Kim Løvenskjold.

Tidligere på året gik Volvos 7700-hybridbusmodel i serieproduktion, og blandt de første ordrer er 12 busser til Nettbuss i Norge og 6 busser til City-Trafik i København og Aalborg. For nylig kom en demobus af typen til Volvo i Danmark, og den vil i knap fire uger blive indsat på linje 5A i København.

Det er Netbus, som sætter bussen i trafik, og linje 5A er Nordeuropas største buslinje, som dermed bliver en slags ilddåb for typen. Det er samtidig det første eksemplar af modellen, der er indregistreret i Danmark. Hybridbussen kører på både diesel og el i form af opsparet bremseenergi, og derved forventes den at have en CO2-udledning, der ligger 20-30 pct. under de almindelige dieselbusser.

Tirsdag vil Volvo, Movia og Netbus sammen med medlemmer af Borgerrepræsentationen præsentere bussen for pressen, og efterfølgende går den i trafik på linje 5A, hvor den kører helt frem til 18. juni. Bussen vil være tydeligt mærket med "Hybridbus" på siden, og linjens sædvanlige busser vil fortælle om prøvekørslen på infotainment-skærmene.

Der afholdes også en fremvisning af bussen for alle businteresserede. Det sker onsdag 26. maj kl. 15 hos Netbus på Stamholmen 217. Det bliver muligt at se nærmere på bussen, og Timo Nellemose fra Volvo vil være til stede og forklare om teknikken. Endelig byder Netbus på lidt til ganen.

Kilde: Pressemeddelelse fra Netbus 20.05.10