Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Regionalruterne på Fyn i udbud

Af Thomas de Laine

Arriva-rutebil i Odense
Irisbus Arway-rutebil fra Arriva i Odense, maj 2008. Foto: Thomas de Laine.

FynBus genudbyder nu Arrivas kørsel på regionalruterne på Fyn og Langeland. Det drejer sig om i alt ca. 220.000 årlige afregningstimer og option på kørsel på ruterne Svendborg-Ørbæk-Odense og Veflinge-Morud-Odense med hhv. ca. 3.000 og 10.800 årlige afregningstimer.

Udbudsmaterialet offentliggøres torsdag 3. december. Der vil være tilbudsfrist 21. januar 2010, og kontrakten vil blive tildelt efter prisen alene. De nye kontrakter vil være 6-årige med mulighed for forlængelse i to gange ét år, og første køredag er 1. august 2010.

Det har tidligere været udtalt til Danske Busvognmænds blad, at der formentlig vil blive krævet laventrébusser på regionalruterne, da disse busser fungerer som en del af bybusnettet i Odense. Tendensen i det øvrige land går da også denne vej. F.eks. skal rutebiler i Movias område og Nordjylland (A-kontrakter) også være "handicapegnede", hvilket i praksis betyder laventrébusser.

Det er som nævnt Arriva, der i dag har kørslen, som udføres på en forlænget kontrakt indgået mellem Combus og Fyns Amt efter udbud i 2000.

Kilde: Udbudsbekendtgørelse 27.11.09