Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Tilbud afleveret ved metroudbud

Af Thomas de Laine

I foråret blev fem selskaber prækvalificeret til at give tilbud på driften og vedligeholdelsen af den eksisterende metro i København. Men efter en klage, tilsyneladende fra DSB Metro, kom prækvalifikationen til at gå om. Metroselskabet offentliggjorde 1. maj 2009 resultatet af denne nye prækvalifikationsrunde, hvor følgende seks selskaber blev prækvalificeret:

Det er således samme selskaber som i første omgang blev prækvalifceret og derudover DSB Metro, som er et fælles selskab ejet af DSB og franske RATP.

Primo maj blev udbudsmaterialet udsendt, og fristen for at indlevere tilbud udløb 24. august. Udbudsmaterialet har, såvidt det er Myldretid.dk bekendt, ikke været offentliggjort, ligesom det ikke er oplyst, hvilke af de prækvalificerede, der har indgivet tilbud. Der foregår i efteråret forhandlinger om og vurdering af tilbuddene, og i januar 2010 ventes den nye kontrakt underskrevet.

Den nuværende kontrakt om metroens drift og vedligeholdelse udløber til næste efterår, og den nye operatør skal overtage opgaven 19. oktober 2010.

Kilde: Pressemeddelelse fra Metroselskabet 01.05.09