Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Tide Bus vinder mere kørsel på Fyn

Af Thomas de Laine

FynBus har afgjort udbuddene af buskørsel i Middelfart og Faaborg-Midtfyn kommuner til fordel for norske Tide Bus. Dette selskab er dermed ret langt fremme i det fynske, hvor det inklusive kørslen i Odense, som blev vundet sidste år, er oppe på lidt over 100 kontraktbusser for trafikselskabet fra 1. august 2009.

Afgørelsen faldt torsdag 16. april og betyder, at de nuværende entreprenører på kørslen ophører. I Middelfart gælder det Niels Kudsks bybusselskab, der har kørt i byen i mange år. Vognmanden valgte dog slet ikke at byde på kørslen. Også Vester Skerninge Bilerne mister kørsel.

Ved begge udbuddene var tildelingskriteriet alene prisen, og Tide Bus havde afgivet det laveste tilbud. Kontrakterne 6-årige med mulighed for forlængelse i 1 eller 2 år og har en samlet årlig værdi på ca. 25 mio. kr. Tide Bus begynder at køre fra 1. august.

Middelfart
I Middelfart Kommune overtager Tide Bus 10 busser samt telekørsel. Udbuddet var et genudbud, idet man i 2008 annullerede et tidligere udbud af kørslen, hvor der alene var kommet tilbud fra ét selskab, nemlig Arriva. I udbuddet indgik buskørsel på faste ruter med 15.987 årlige afregningstimer samt teletaxikørsel i Middelfart by, nærmere bestemt følgende kørsel:

Bemærk, at rutenumrene er ændret i forhold til den nuværende kørsel.

Kørslen blev vundet i konkurrence med Arriva og Bergholdt. Kommunen dækker de tidligere Middelfart, Ejby og Nørre Aaby kommuner, der havde kørslen udliciteret hver for sig. Der kunne kun gives samlet tilbud på den ovennævnte kørsel.

Faaborg-Midtfyn
I Faaborg-Midtfyn Kommune skal Tide Bus overtage 22 busser fordelt på lokalbus- og telekørsel på faste ruter med 20.094 årlige afregningstimer og teletaxikørsel med 2.736 årlige timer. Herudover indgår en option på yderligere teletaxikørsel med 2.000 årlige timer. Følgende ruter indgik i udbuddet:

Bemærk, at rutenumrene er ændret i forhold til den nuværende kørsel.

I Faaborg-Midtfyn havde også Vester Skerninge Bilerne og Bergholdt budt på kørslen. Kommunen dækker de tidligere Faaborg, Ringe, Ryslinge, Årslev og Broby kommuner, der hidtil hver for sig har haft kørslen udliciteret. Den nye kontrakt erstatter således fem tidligere kontrakter, og der kunne også her kun gives tilbud på den samlede kørsel.

Kilder: Udbudsbetingelser vedr. begge udbud; pressemeddelelser fra FynBus 17.04.09