Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

DSB får nyt bomærke og slogan

Af Thomas de Laine

DSBs nye bomærke og slogan

Frisk grøn farve og sloganet "Kom med" er en del af DSBs nye vision, som skal være unik for DSB og pege frem. Det skriver DSB i dag.

Siden 2002 har DSBs slogan været "Lige til", der med vilje signalerede noget direkte såvel som noget simpelt. Men "vi ved fra bl.a. kundemålinger, at danskerne ikke synes, at det føles lige til at tage toget," siger DSBs administrerende direktør Søren Eriksen. "Det kan godt være, at vi gerne vil have, at det skal være lige til, men det bliver det aldrig, og det er ikke grunden til, at kunderne stiger på toget. Det er nu engang nemmere at hoppe ud i miljøsvineren, der holder ude i carporten for at køre derhen, hvor du skal. Det er mere lige til. Men der er mange andre gode grunde til at tage toget – komforten, tiden du kan anvende i toget, en højere sikkerhed, miljø- og klimafordele og økonomi. Derfor siger vi nu til danskerne: Kom med. Som i en åben, ydmyg, imødekommende invitation."

Sloganet er valgt blandt 700 forslag og blev sammen med det nye bomærke første gang brugt i avisannoncer i går 9. februar. Tilsvarende er det nu taget i brug på DSBs hjemmeside.

Bomærket er ikke en udskiftning, men snarere en fornyelse af det eksisterende, der har været i brug siden cirka 1998. Bomærket vil i den friske og knap så autoritære grønne udgave blive brugt i markedsføringen, på visitkort, årsberetninger osv. Til gengæld vil det ikke finde vej til uniformer og rullende materiel. Valget af den grønne farve hænger selvfølgelig også sammen med togets miljøprofil. Danske el-tog er CO2-neutrale, fordi strømmen købes som grøn strøm fra Dong Energy, svarende til 50 pct. dansk vindkraft og 50 pct. fra udenlandske vandkraftværker.

DSB har en vis tradition for at vælge slogans, der giver rige muligheder for at lave vittigheder, som f.eks. det gamle slogan "Hvis tiden er vigtig". Hvor længe går der mon, før passagererne har omdøbt det nye slogan til "Kom nu"?

Kilde: DSB i dag 10.02.09