Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Movias 4. udbud afgjort

Af Thomas de Laine

Gasbus på Lersø Parkallé
I dag kører der gasbusser på linje 42/43. Det er slut, når City-Trafik til december overtager kørslen. Gasbus på Lersø Parkallé i juli 2008. Foto: Thomas de Laine.

Det igangværende udbud af en række linjer i København og omegn er nu blevet afgjort. Movia har endnu ikke udsendt en pressemeddelelse, men resultatet skulle være blevet som følger:

Nyhederne er denne gang bl.a., at der kommer leverancer fra Irisbus til Hovedstadsområdet, og at de nye kontrakter kan blive helt op til 12 år lange, hvis entreprenøren leverer tilfredsstillende kvalitet i de første 8 år.

Kørslen på linjerne skal overtages 20. december 2009, men en del af busserne kommer på gaden nogle uger tidligere, idet Movia har sikret sig muligheden for, at kontrakten indledes med ekstrakørsel under klimatopmødet, der ligger 7.-18. december. Kontraktbegyndelsen er, ligesom topmødet, flyttet en uge i forhold til tidligere udmeldinger.

I udbuddet blev 8 forskellige selskaber prækvalificeret, hvoraf 5 valgte at indlevere tilsammen 53 tilbud.

Udbud A3 og A5
Movias 3. udbud er endnu ikke afsluttet, idet der stadig foregår forhandlingsrunder. Her har 9 forskellige busselskaber deltaget i den første runde.

Det næste udbud kommer, ikke overraskende, til at hedde A5 og vil omfatte kørsel i det tidligere Storstrøms Amt med knap 100 busser og ca. 225.000 årlige køreplantimer. Kontraktbegyndelse vil være i januar 2010.

Kilde: Status for udbud af buskørsel ved Movias bestyrelsesmøde 13.11.08