Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Store stigninger i metroens passagertal

Af Thomas de Laine

Metroselskabet har en målsætning for 2008 om en stigning i passagertallet på 10 pct. eller 4 mio. mennesker. I årets første otte måneder, har stigningen været på over 16 pct., altså en hel del bedre end forventet. Alene i august stod omkring 28 pct. flere på metroen end i samme måned sidste år.

Stigningen må naturligvis kobles sammen med sidste efterårs åbning af strækningen til Lufthavnen. Men de "gamle" metrostationer har haft en stigning i benyttelsen på 8 pct., så Lufthavnen er ikke hele årsagen. Metroselskabet udtrykker selv positiv overraskelse over udviklingen i en pressemeddelelse udsendt mandag 15. september.

Bestyrelsesformand i Metroselskabet Henning Christophersen peger på to årsager til stigningen - udover forlængelsen til Lufthavnen: Den ene er de højere priser på benzin og diesel, og den anden er en bedre standard for bl.a. driftsstabilitet i den kollektive trafik. Men mon ikke en analyse af passagertallene station for station også vil pege i retning af flere mennesker i Ørestad som en faktor, der spiller ind?

Siden metroens åbning i 2002 er det gået støt fremad med passagertallet, der i 2007 var det dobbelte af tallet for 2003. Bemærk dog, at de klart betydeligste stigninger er kommet i kølvandet på åbningerne af de forskellige etaper. Når der ses bort fra disse, har udviklingen fra år til år ligget i omegnen af 2 mio. flere passagerer.

Metroens passagertal 2002-08

Kilde: Pressemeddelelse fra Metroselskabet 15.09.08

Grafik: Myldretid.dk