Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv1999

Linjebus' første Berkhof-bus i drift

Af Thomas de Laine

Linjebus er nu indehaver af en rekord: Selskabet er den HT-entreprenør, der har præsteret at køre med lånevogne på en buslinie i længst tid.

Torsdag d. 18. november oprandt dagen, hvor Linjebus i Gladsaxe endelig kunne indsætte den første nye DAF/Berkhof-flaskegasbus på linie 350S. Det skete kl. 14.30, og bussen - vogn 6267 - kørte med flag på i dagens anledning.

Vognen leveredes til Linjebus allerede i slutningen af september, men dengang kunne man ikke få bussen typegodkendt i Danmark af forskellige grunde. Nu er det dog blot et spørgsmål om tid, før alle 34 eksemplarer, der bliver nummereret 6266-6299, er på gaden.

Linjebus har nu slået Ryvang garages rekord. Da Bus Danmark (nu en del af Arriva Danmark) den 24. maj 1998 overtog linie 6, skulle det vare helt indtil midten af november måned, før alle de nye linie 6-busser var indsat i driften. Indtil da kørtes med lånevogne. Det tog altså dengang Ryvang 5½ måned. Der er nu gået cirka 6 måneder, siden Linjebus overtog linie 350S, og der er stadig kun indsat en håndfuld af de nye busser, så det må altså være Linjebus, der nu har rekorden... Der skal lyde et stort tillykke fra "de Laines bussider"!

Kilder: Ib Thomsen og Lars-Erik Broksø Kyhl