Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Veolia står til sejr i Århus Amt

Af Thomas de Laine

Århus Amt-rutebil i Århus.
Veolia ser ud til at løbe med en stor del af den kørsel, der er udbudt i Århus Amts fjerde udbud. En regionalbus fra Århus Amt på Århus rutebilstation. Foto: Jef F.P. Pallavicini, 29. juli 2005.

Veolia Transport Danmark, der ellers de seneste par år langsomt har tabt markedsandele i Danmark, står nu til at vinde broderparten af den udbudte kørsel i Århus Amts 4. udbud. Selskabet har afgivet det billigste tilbud på 14 af de 17 udbudte pakker og alle seks mulige pakkekombinationer.

Tilbuddene blev åbnet tirsdag 21. november, og Århus Amts 4. udbud omfatter 101 busser med ca. 275.000 årlige køreplantimer. Det svarer til 56 pct. af den kørsel, der udføres i det nuværende Århus Amt. Bestyrelsen i det nye midtjyske trafikselskab Midttrafik forventes at vælge udbuddets vindere på et møde 25. januar, og det bør bemærkes, at prisen ved dette udbud er det eneste afgørende kriterium, jf. udbudsmaterialet. Kontrakterne træder i kraft 1. juli 2007.

I alt har 13 busselskaber givet tilsammen 161 tilbud. Udover Veolia er deltagerne Centrum Turist, der i øvrigt er billigst på de tre resterende pakker, Malling Turistbusser, Fårup Rute og Turistbusser, Hadsten Turistbusser, Todbjerg City, Svidt, Bent Thykjær, City-Trafik, AK Busser, Concordia Bus, Arriva og Rutebilselskabet Haderslev. Det ses, at både Autokrafts danske datterselskab AK Busser og Concordia Bus deltager, og udbuddet har således haft interesse for udenlandske busselskaber, der ikke i dag har kørsel i Danmark. Concordia har tidligere har forsøgt sig, bl.a. ved HTs 7. udbud i 1998. Concordia ejer bl.a. Swebus, der har knap en tredjedel af markedet i Sverige.

Kilder: Lister over indkomne tilbud mv. fra Ã…rhus Amt 22.11.06