Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2005

VATs 7. udbud: Bent Thykjær vinder 141 busser

Af Thomas de Laine

Al kørslen i VATs 7. udbud, der omfattede 141 regional- og lokalbusser og ca. 270.000 årlige køreplantimer, er vundet af en enkelt vognmand, nemlig Bent Thykjær. Dette selskab er i forvejen landets tredjestørste busselskab, men får nu et noget klarere forspring i forhold til City-Trafik, der er nummer fire.

Bent Thykjær kørte i forvejen de 65 af busserne, men får altså endnu 76 kontraktbusser for VAT. Derved mister syv andre busselskaber kørsel for VAT. Kørslen omfatter bl.a. næsten alle regionalruter i VAT-området, og kontrakten er 8-årig. 4 af kontraktbusserne skal i øvrigt være ledbusser.

Den nye kontrakt på kørslen er lidt billigere end de eksisterende. Bent Thykjær vandt dog ikke på prisen alene, men på kombinationen af pris og kvalitet, der var vægtet hhv. 60 pct. og 40 pct.

Der kører i alt 235 busser for VAT, og de køres i dag af 10 forskellige vognmænd. Ifølge VATs pressmeddelse om 7. udbud var Bent Thykjær det eneste selskab, der havde budt på al kørslen, men en tidligere offentliggjort liste viser dog, at også Connex havde budt på alle enheder, dog visse kun i kombination med andre enheder. I alt 14 selskaber havde indleveret 271 tilbud.

De tabende selskaber er Vagns Turist, Rårup, Bjert Busser, Papuga Bus, Nr. Nebel-Tarm-Sjern Busser (Iversen Busser, Tarm) og Oves Taxa, der helt udgår som VAT-entreprenører, og Wulff Bus og Bække Buslinjer (Iversen Busser, Bække), der blot får reduceret deres kørselmængde. Connex kører en del kørsel som underentreprenør for Wulff Bus, og får derved også reduceret sit kørselsomfang.

Efter 2007 bliver Thykjærs kørsel delt mellem de nye trafikselskaber i Syd- og Midtjylland.

Tak til Keld H. Mikkelsen og Jef F.P. Pallavicini for oplysninger om de tabende entreprenører!

Kilde: Pressemeddelelse fra VAT 12.12.05