Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2005

Tilbudsåbning ved VATs 7. udbud

Af Thomas de Laine

VAT er her i efteråret 2005 i færd med at udbyde 141 busser og ca. 270.000 årlige køreplantimer i sit syvende udbud. Ved udløbet af fristen for at byde 12. september var der kommet i alt 271 tilbud fra 14 forskellige busselskaber.

Byderne er Ove's Taxi og Turistfart, Bække Buslinier, Nr. Nebel-Tarm-Skjern Busser, JumBus, Vejle Busservice, Rutebilselskabet Haderslev, Brædstrup Taxi & Turistfart, Skjern Biler, Mørups Turistfart, Connex Danmark, Bent Thykjær, Bjert Busser, Arriva Skandinavien og City-Trafik. Det kan således bemærkes, at Arriva ikke byder gennem Wulff Bus denne gang. Firmaet JumBus deltog i øvrigt også i VATs 4. udbud i 1999/2000.

Connex og Bent Thykjær har som de eneste budt på samtlige 34 udbudsenheder. Arriva, Bække Buslinier og Rutebilselskabet Haderslev har også budt på et større antal enheder. De øvrige bydere har kun budt på mindre dele af den udbudte kørsel. På fem udbudsenheder (enhed 6, 19, 21, 23 og 28) har kun Connex og Bent Thykjær budt, mens der er syv bydere på de mest populære udbudsenheder.

Bustimeprisen varierer fra 372 til 777 kr., men her skal man også huske, at der er stor forskel på karakteren af udbudsenhederne. Nogle enheder har f.eks. meget få køreplantimer. Alligevel er der dog sine steder ganske store forskelle på tilbudspriserne på samme enhed. De ovennævnte 777 kr. pr. time er et enkelttilbud på enhed 27 fra Arriva. Bent Thykjær skal have 667 kr. for samme opgave, mens Connex skal have 583 kr. En forskel til Arrivas tilbud på 194 kr. pr. time!