Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2005

Udsigt til besparelse ved Sydbus' 4. udbud

Af Thomas de Laine

Den 24. januar åbnede Sydbus de modtagne tilbud ved trafikselskabets fjerde udbud. Udbuddet er opdelt i almindelige kontrakter og dubbleringskørsel og omfatter cirka halvdelen af buskørslen i Sønderjyllands Amt eller 85 busser og 155.000 årlige bustimer. Udbuddet har tidligere været beskrevet her på Myldretid.dk, og er især specielt derved, at man beder om tilbud med busanhængere på enkelte udbudsenheder.

Der er i alt 15 selskaber, der har budt, og Sydbus kan nu se frem til en besparelse på 5-8 pct. i forhold til den betaling, entreprenørerne i dag får for kørslen. Trafikchef Lars Oksbjerre udtaler, at priserne er væsentligt lavere end forventet. Afgørelsen falder dog først 16. marts, og kontraktbegyndelse bliver 19. juni.

Byderne på de almindelige kontrakter er Wulff Bus, Ribe Rutebiler, Bajstrup Rejser, Vejle Busservice, Toftlund Bustrafik, Svends Busser, Bjert Busser, SydVest-Bus, Bent Thykjær, City-Trafik, Connex Danmark og Rutebilselskabet Haderslev. På dubbleringskørslen er det Wulff Bus, Ribe Rutebiler, Ottesens Rutetrafik, Jepsens Busser, Centrum Taxi/Dybbøl Turist, Bajstrup Rejser, Toftlund Bustrafik, Bjert Busser, SydVest-Bus, Bent Tjykjær, City-Trafik Connex Danmark og Rutebilselskabet Haderslev.

I dag har Sydbus kontrakt med 9 busselskaber, der i alt kører ca. 220 busser.

Kilder: Pressemeddelelse fra Sydbus 25.01.05; oversigter over indkomne tilbud ved Sydbus' 4. udbud, Sydbus 25.01.05

Tak til Ronni Bjørn Svensson for tilsendte oplysninger!