Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2001

HT-forsøg med flydende køreplaner

Af Thomas de Laine

Efter påske fik HTs linie 11 og 39 nye køreplaner. De to linier kører frem til køreplansskiftet den 17. juni efter såkaldte "flydende køreplaner" i myldretiderne. Der er tale om et forsøgsordning, der er en udløber af Sundbus-projektet, der skal forbedre chaufførernes arbejdsmiljø.

Fordelene ved flydende køreplaner er, at chaufførerne kan undgå stress, fordi de ikke skal overholde en stram køreplan præcist. Desuden giver det mulighed for at sprede busserne på en linie bedre - det er jo et velkendt fænomen, at busserne klumper sig sammen. Når busserne alligevel kører med få minutters mellemrum, er passagererne sandsynligvis ret ligeglade med minuttallene.

De to linier, der er udvalgt til forsøgsordningen, har dog intervaller på henholdsvis ca. 10 minutter (linie 11) og ca. 7 minutter (linie 39). Især for de 10 minutters vedkommende er det måske lige i overkanten af, hvad der egner sig til flydende køreplaner. Det bliver dog interessant at se, hvordan forsøget falder ud.

I køreplanerne er perioderne med flydende køreplaner angivet således, at tidspunkterne/minuttallene er "gråttet over" og forsynet med en fodnote, der fortæller, at tiderne er vejledende pga. forsøget med "intervalplaner". De nye køreplaner gælder fra 18. april og frem til køreplansskiftet. Linie 39 får dog ændret køreplanen den 27. maj pga. vejarbejde på Gl. Køge Landevej. Det vides for tiden ikke, om forsøget stopper ved den lejlighed. Der er fortsat faste afgangstider fra endestationerne, oplyser HT.

Kilder: Liniekøreplaner for linie 18 og 39 pr. 18.04.01, HT april 2001; besked fra HT til abonnenter vedr. linie 11 og 39 d. 20.04.01