Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Nedlagt forum (2005-08) > To metrostationer skifter navn

To metrostationer skifter navn

 Thomas de Laine (skrevet 2006-09-14 12:35)| Link 
På mandag - 18. september - skifter to metrostationer navn: "Universitetet - DR Byen" bliver til "DR Byen - Universitetet", og "Solbjerg" bliver til "Fasanvej - Solbjerg". For at undgå, at ambulancer kører forkert, beholder begge stationerne deres gamle navne som undertitler. 
 
Navneskiftet gennemføres for at gøre navnene mere logiske. F.eks. kunne det være forvirrende for passagerer til Københavns Universitet Amager, at de ikke skulle stå af ved "Universitetet", men ved "Islands Brygge". Tilsvarende kunne gæster til DR Byen, der fik at vide, at de skulle stå ved universitetet måske tro, at de skulle stå af ved Islands Brygge, ligesom andre til universitetet. Nu er forvirringen bragt ned på undertitelniveau, og altså ikke helt fjernet. 
 
Ørestadsselskabet ville tidligere ikke ændre navnet på Universitetet station, da det ville kræve omfattende ændringer i den software, der styrer togene (onde tunger siger, at stationsnavnene er hårdkodet ind i systemet). Man mente, at det ville løbe op i omkring 20 mio. kr. Nu kommer det dog "kun" til at koste 3-5 mio.kr., fordi navneskiftet kan ske samtidig med, at den nye strækning til lufthavnen skal ind i ATC-systemet. 
 
Mere på http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=791802/.

 René Thaulov (skrevet 2006-09-14 12:49)| Link 
Det er nu først fra mandag den 25. septeber 2006. 
http://www.m.dk/m_presse/metro_presse_frontpage/to_metrostationer_skifter_navn.htm

 Jef F P Pallavicini (skrevet 2006-09-14 13:53)| Link 
Hvorfor ændre man dog navn på en station som siden 1934 har heddet det samme, altså Solbjerg?.. Det forstår jeg ikke..

 Keld H. Mikkelsen (skrevet 2006-09-14 15:56)| Link 
En detalje vedr. Solbjerg: 
 
Solbjerg og Lindevang er først åbnet senere (i 1986 eller 1987 ?).

 Thomas de Laine (skrevet 2006-09-14 18:09)| Link 
Som Keld skriver, er stationen kun ca. 20 år gammel. Desuden forholder det sig vist nok sådan, at det sted, der hedder Solbjerg, ikke rigtig er det sted, stationen ligger.

 Jesper KD (skrevet 2006-09-17 00:32)| Link 
Ja, Solbjerg og Lindevang åbnede 13. december 1986. Det er kun på displayet, navnene skifter. På søjlerne uden for stationerne etc. sker navneskiftet først, når Metroen forlænges til Lufthavnen. Så med dén viden i baghovedet er det nok meget klogt at have undertitlerne, så der ikke står noget forskelligt på stationen og i togene...

 Thomas de Laine (skrevet 2006-09-27 00:43)| Link 
Det er ikke kun genåbningen af metroens Lergravsparken-gren, der ikke blev klar til tiden. Metroen har 26. september offentliggjort følgende på deres hjemmeside: 
 
"Fasanvej og DR Byen lader vente på sig. De to nynavngivne stationer går under deres nye navne på stationernes faste skilte, mens de i togene stadig bliver kaldt ved deres gamle navne. Forvirret? Dét er en del af vores passagerer i hvert fald – forståeligt nok! 
 
På grund af en koordineringsfejl er navneskiftet på de to stationer endnu ikke gennemført. Det skulle ellers have været sket i går, mandag den 25. september. Metroen forventer, at det sidste arbejde med navneskiftet kan gennemføres i løbet af en uges tid. I morgen, onsdag, regner vi med at kende den præcise dato for navneskiftet."

 Palle Thorup (skrevet 2006-10-16 19:37)| Link 
Hej 
 
I dag var jeg med Metroen og her blev der sagt Fasanvej i toget. Skiltene i toget viste ligeledes Fasanvej. I fredags var det ikke sådan.

 Fjord-Jesper (skrevet 2006-10-17 21:19)| Link 
Ja, og i dag var jeg med metroen til DR Byen og skiltene viste DR Byen og der blev også sagt "DR Byen" i stedet for "Universitetet"

 Sebastian Bay-Pihl (skrevet 2006-10-18 12:39)| Link 
Med de nye stationers navne på Lufthavnsgrenen, fastlagt, vil man nok kunne komme til at opleve misforståelser og hørefejl, da en af dem kaldes Øresund. Der tænker jeg på at det kunne lyde som Ørestad i en hurtig vending. 
 
Men altså, de nye stationer er, for at have det helt på det rene; Øresund, Amager Strand, Femøren, Kastrup og Lufthavnen.

 Thomas de Laine (skrevet 2006-10-18 12:50)| Link 
Når nu stationen ved Øresundsvej skal hedde "Øresund", så kunne de godt have kaldt stationen ved Italiensvej for "Italien" frem for Amager Strand... 
 
Men spøg til side: Det bliver nok svært at undgå stationsnavne, der minder om hinanden. Fra S-banen kan vi jo bare tage Ølby og Ølstykke eller Kildebakke og Kildedal. Sidstnævnte stationer betjenes endda af den samme linje. Vigtigere er det nok at få styr på informationssystemet, så skiltene på perronen viser korrekt destination for toget, og så stemmen, der annoncerer togene, ikke først gør det, når dørene er ved at lukke. Der forekommer af en eller anden grund uhyggeligt ofte fejl i begge dele for tiden.

 Jesper KD (skrevet 2006-10-20 17:19)| Link 
Apropos forvekslinger: Allerød hed tidligere Lillerød station, men ændrede navn - formentlig for ikke at blive forvekslet med Hillerød. Og Ryparken hed indtil 1972 Lyngbyvej..

Der kan ikke skrives nye indlæg til dette emne.

 Opdateret sidst:
20. oktober 2006

 

 Forum
Pil Der er 5.594 arkiverede forumindlæg.

Emneoversigt

Forummets aktivitet

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/forum/emne/389
Copyright © 1999-2022 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.