Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Nedlagt forum (2005-08) > To metrostationer skifter navn

To metrostationer skifter navn

 Thomas de Laine (skrevet 2006-09-14 12:35)| Link 
PĂ„ mandag - 18. september - skifter to metrostationer navn: "Universitetet - DR Byen" bliver til "DR Byen - Universitetet", og "Solbjerg" bliver til "Fasanvej - Solbjerg". For at undgĂ„, at ambulancer kĂžrer forkert, beholder begge stationerne deres gamle navne som undertitler. 
 
Navneskiftet gennemfĂžres for at gĂžre navnene mere logiske. F.eks. kunne det vĂŠre forvirrende for passagerer til KĂžbenhavns Universitet Amager, at de ikke skulle stĂ„ af ved "Universitetet", men ved "Islands Brygge". Tilsvarende kunne gĂŠster til DR Byen, der fik at vide, at de skulle stĂ„ ved universitetet mĂ„ske tro, at de skulle stĂ„ af ved Islands Brygge, ligesom andre til universitetet. Nu er forvirringen bragt ned pĂ„ undertitelniveau, og altsĂ„ ikke helt fjernet. 
 
Ørestadsselskabet ville tidligere ikke ĂŠndre navnet pĂ„ Universitetet station, da det ville krĂŠve omfattende ĂŠndringer i den software, der styrer togene (onde tunger siger, at stationsnavnene er hĂ„rdkodet ind i systemet). Man mente, at det ville lĂžbe op i omkring 20 mio. kr. Nu kommer det dog "kun" til at koste 3-5 mio.kr., fordi navneskiftet kan ske samtidig med, at den nye strĂŠkning til lufthavnen skal ind i ATC-systemet. 
 
Mere pÄ http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=791802/.

 René Thaulov (skrevet 2006-09-14 12:49)| Link 
Det er nu fĂžrst fra mandag den 25. septeber 2006. 
http://www.m.dk/m_presse/metro_presse_frontpage/to_metrostationer_skifter_navn.htm

 Jef F P Pallavicini (skrevet 2006-09-14 13:53)| Link 
Hvorfor Êndre man dog navn pÄ en station som siden 1934 har heddet det samme, altsÄ Solbjerg?.. Det forstÄr jeg ikke..

 Keld H. Mikkelsen (skrevet 2006-09-14 15:56)| Link 
En detalje vedr. Solbjerg: 
 
Solbjerg og Lindevang er fĂžrst Ă„bnet senere (i 1986 eller 1987 ?).

 Thomas de Laine (skrevet 2006-09-14 18:09)| Link 
Som Keld skriver, er stationen kun ca. 20 Är gammel. Desuden forholder det sig vist nok sÄdan, at det sted, der hedder Solbjerg, ikke rigtig er det sted, stationen ligger.

 Jesper KD (skrevet 2006-09-17 00:32)| Link 
Ja, Solbjerg og Lindevang Äbnede 13. december 1986. Det er kun pÄ displayet, navnene skifter. PÄ sÞjlerne uden for stationerne etc. sker navneskiftet fÞrst, nÄr Metroen forlÊnges til Lufthavnen. SÄ med dén viden i baghovedet er det nok meget klogt at have undertitlerne, sÄ der ikke stÄr noget forskelligt pÄ stationen og i togene...

 Thomas de Laine (skrevet 2006-09-27 00:43)| Link 
Det er ikke kun genĂ„bningen af metroens Lergravsparken-gren, der ikke blev klar til tiden. Metroen har 26. september offentliggjort fĂžlgende pĂ„ deres hjemmeside: 
 
"Fasanvej og DR Byen lader vente pĂ„ sig. De to nynavngivne stationer gĂ„r under deres nye navne pĂ„ stationernes faste skilte, mens de i togene stadig bliver kaldt ved deres gamle navne. Forvirret? DĂ©t er en del af vores passagerer i hvert fald – forstĂ„eligt nok! 
 
PÄ grund af en koordineringsfejl er navneskiftet pÄ de to stationer endnu ikke gennemfÞrt. Det skulle ellers have vÊret sket i gÄr, mandag den 25. september. Metroen forventer, at det sidste arbejde med navneskiftet kan gennemfÞres i lÞbet af en uges tid. I morgen, onsdag, regner vi med at kende den prÊcise dato for navneskiftet."

 Palle Thorup (skrevet 2006-10-16 19:37)| Link 
Hej 
 
I dag var jeg med Metroen og her blev der sagt Fasanvej i toget. Skiltene i toget viste ligeledes Fasanvej. I fredags var det ikke sÄdan.

 Fjord-Jesper (skrevet 2006-10-17 21:19)| Link 
Ja, og i dag var jeg med metroen til DR Byen og skiltene viste DR Byen og der blev ogsÄ sagt "DR Byen" i stedet for "Universitetet"

 Sebastian Bay-Pihl (skrevet 2006-10-18 12:39)| Link 
Med de nye stationers navne pĂ„ Lufthavnsgrenen, fastlagt, vil man nok kunne komme til at opleve misforstĂ„elser og hĂžrefejl, da en af dem kaldes Øresund. Der tĂŠnker jeg pĂ„ at det kunne lyde som Ørestad i en hurtig vending. 
 
Men altsÄ, de nye stationer er, for at have det helt pÄ det rene; Øresund, Amager Strand, FemÞren, Kastrup og Lufthavnen.

 Thomas de Laine (skrevet 2006-10-18 12:50)| Link 
NĂ„r nu stationen ved Øresundsvej skal hedde "Øresund", sĂ„ kunne de godt have kaldt stationen ved Italiensvej for "Italien" frem for Amager Strand... 
 
Men spÞg til side: Det bliver nok svÊrt at undgÄ stationsnavne, der minder om hinanden. Fra S-banen kan vi jo bare tage Ølby og Ølstykke eller Kildebakke og Kildedal. SidstnÊvnte stationer betjenes endda af den samme linje. Vigtigere er det nok at fÄ styr pÄ informationssystemet, sÄ skiltene pÄ perronen viser korrekt destination for toget, og sÄ stemmen, der annoncerer togene, ikke fÞrst gÞr det, nÄr dÞrene er ved at lukke. Der forekommer af en eller anden grund uhyggeligt ofte fejl i begge dele for tiden.

 Jesper KD (skrevet 2006-10-20 17:19)| Link 
Apropos forvekslinger: AllerĂžd hed tidligere LillerĂžd station, men ĂŠndrede navn - formentlig for ikke at blive forvekslet med HillerĂžd. Og Ryparken hed indtil 1972 Lyngbyvej..

Der kan ikke skrives nye indlæg til dette emne.

 Opdateret sidst:
20. oktober 2006

 

 Forum
Pil Der er 5.594 arkiverede forumindlæg.

Emneoversigt

Forummets aktivitet

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/emne/389
Copyright © 1999-2024 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.