Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2021

Keolis' garage og hovedkvarter i Glostrup nedbrændt

Af Thomas de Laine

Naverland garage efter branden
Sådan så der ud på Naverland op ad dagen 1. april 2021. Kranen var til stede, fordi noget af bygningen skulle rives ned af sikkerhedsmæssige grunde. Foto: Kim Løvenskjold.

Skærtorsdag vågnede Keolis op til noget, der desværre ikke var en aprilsnar: Bygningerne på Naverland i Glostrup var brændt ned. Udover værksted, vask og klargøring for garageanlæggets linjer, rummede bygningerne også Keolis' administration.

Branden begyndte i en bus, men spredte sig til bygningerne, har Hans Jørgen Larsen fra Hovedstadens Beredskab fortalt til TV2 Lorry. Bussen stod i vaskehallen. Hovedstadens Beredskab blev alarmeret kl. 1.33. Der var mennesker i bygningerne, da branden brød ud, men ingen kom til skade. Til gengæld viser pressefotos, at det gik voldsomt til. På et tidspunkt var der risiko for, at garageanlæggets 50.000 liters dieseltank kunne lække, men det lykkedes brandfolkene at holde flammerne på afstand af tanken. Ikke desto mindre blev skaderne meget omfattende. Både vask, værksted og administrationsbygning er i det store hele brændt ned og skal nok totalt genopbygges.

Selve branden var slukket tidligt om morgenen skærtorsdag 1. april, men efterslukningen foregik op ad dagen. Omkring 30 brandfolk deltog i slukningsarbejdet, og brandvæsenet forventede at arbejde på stedet det meste af dagen. Da der var risiko for, at taget på de resterende dele af bygningerne ville kollapse, var det også nødvendigt at rekvirere en kran til at rive dette ned. Og efterfølgende skal Politiet have adgang til at foretage efterforskning på stedet.

Ingen busser gik i drift fra Naverland torsdag morgen, og alle garagens linjer var fortsat indstillet til ud på eftermiddagen. Det drejede sig om linje 12, 141/149, 143/144, 151, 152, 164 og 166. Årsagen er bl.a., at busserne er spærret inde på anlægget indtil videre, men også at i alt fire busser er udbrændt, hvor karrosserierne mere eller mindre er smeltet. Det er bus 2586 og 2588 fra linje 12, begge af typen VDL Citea fra 2014, og bus 2833 og 2841 fra linje 164 m.fl., begge Scania OmniLink-busser fra 2009. Det var så vidt vides bus 2833, der stod i vaskehallen og gav anledning til branden.

I løbet af dagen blev det besluttet, at Naverlands linjer som en foreløbig foranstaltning vil blive kørt fra Stamholmen-anlægget på Avedøre Holme. Driften kom i gang ved 16-tiden, nu styret fra Stamholmen.

Garageanlægget på Naverland blev taget i brug af City-Trafik i 2006, hvor selskabet overtog kørslen på flere linjer efter et udbud. I 2009 flyttede City-Trafiks administration fra førstesalen på Thorvald Borgs Gade i København til Naverland, efter at det med årene noget større busselskab var vokset ud af lokalerne fra "Borgens" fødsel i 1995. Der var formel indvielse af det færdige Naverland-anlæg i august 2009, og hele komplekset blev nyopført af City-Trafik. Efter sammenlægningen med Nettbuss og navneskiftet til Keolis i 2014 har Naverland været dansk hovedsæde for Keolis. Der må nok påregnes en periode på mindst et års tid med midlertidige forhold efter branden.

Kilder: TV2Lorry.dk 01.04.21; Busfrontens medlemsforum