Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2017

Nye ejere bag Umove

Af Thomas de Laine

Umove-elbus i København
Umove er bl.a. synlige i København på linje 3A, hvor man kan møde elbusser. Foto: Thomas Hildebrand.

Umove, der på få år er blevet landets største private busselskab, har netop fået nye ejere. Artha Kapitalforvaltning har nemlig solgt sin andel af aktierne i Umove. Fremover ejer CUBE Infrastructure Fund II 85 pct. af Umove, der samtidig tilføres ny egenkapital.

CUBE beskriver sig i Umoves pressemeddelelse som "en langsigtet infrastrukturfond der administreres af Cube Infrastructure Managers med hovedsæde i Luxembourg", og som "ønsker at medvirke til fortsat at udvikle Umove i både bustrafikken og den skinnebårne trafik". Pressemeddelelsen nævner endnu et sted, at Umove har ambitioner på jernbaneområdet, hvilket nok bl.a. skal ses i forhold til det forestående genudbud af Arrivas jernbanetrafik i Midt- og Vestjylland.

Også CUBEs tidligere Fund I investerede i kollektiv trafik, nemlig i Belgiens næststørste private busselskab Hansea og i Boreal med bus-, sporvogns- og færgetrafik i Norge. Fund I ejer sammen med de italienske statsbaner tillige Netinera, som er det tidligere Arriva i Tyskland. Da Deutsche Bahn (DB) i 2010 overtog Arriva, pålagde EU nemlig DB, at Arrivas tyske aktiviteter blev frasolgt af hensyn til konkurrereglerne.

Direktionen i Umove beholder 15 pct. af aktierne, og det er fortsat med den tidligere Arriva-direktør Johnny Hansen i spidsen. Salget giver heller ikke anledning til organisatoriske ændringer i Umove.

Kilde: Pressemeddelelse fra Umove 29.03.17