Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2014

Ny DSB-direktør fundet

Af Thomas de Laine

For nylig meddelte DSBs ellers ret nye administrerende direktør Jesper Lok sin afgang, og dermed skulle DSB endnu en gang i løbet af få år ud at finde en ny direktør. Denne gang ville den afgående dog blive på posten i en vis periode, så Lok er, når dette skrives, endnu direktør for DSB.

Men 23. oktober meddelte DSB, at bestyrelsen havde valgt en afløser, nemlig den hidtidige koncerndriftsdirektør for SAS i Danmark Flemming Jensen. Han er født i 1959 og uddannet pilot fra Flyvevåbnet. Han var først jagerpilot og siden pilot i SAS fra 1989. Fra og med 2008 har han haft forskellige ledende stillinger i flyselskabet, hvor han i øvrigt fra 1. november er eneste dansker tilbage i koncernledelsen. Flemming Jensen er desuden medlem af forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i Dansk Industri og medlem af bestyrelsen i Industriens Arbejdsgivere i København.

I forbindelse med ansættelsen udtaler DSBs bestyrelsesformand Peter Schütze: "Jeg er glad for, at vi i DSB har kunnet tiltrække en så dygtig person som Flemming Jensen. Flemming har med sine erfaringer fra SAS den helt rette ballast til at drive DSB videre." SAS har som bekendt i lighed med DSB gennem årene haft en del udfordringer med økonomi, fyringsrunder og tovtrækkerier med fagforeninger mv.

Flemming Jensen tiltræder i DSB senest 1. maj 2015, mens Jesper Lok stopper 1. december i år, idet han dog står til rådighed for DSBs bestyrelse frem til årsskiftet.

Kilde: Pressemeddelelse fra DSB 23.10.14; Check-in.dk 23.10.14