Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Nyheder > Nyhedsarkiv > Denne nyhed

Metrocityringen åbner ikke i 2018

Af Thomas de Laine

Metro-tog i Brescia, Italien
Metrocityringens tog kommer stort set til at svare til dette leveret til Brescia i Italien. Foto 20. april 2014: Thomas de Laine.

Metrocityringen er nu officielt forsinket. Det hidtil forventede åbningstidspunkt var december 2018, men i går aftes fremgik det af pressen, at Metroselskabets administrerende direktør Henrik Plougmann Olsen har fortalt om sagen: "Jeg kan sige helt stensikkert, at vi ikke åbner i december 2018 som planlagt," lød det ifølge Berlingske.

Allerede for et halvt års tid siden blev der talt om, at byggeriet var blevet forsinket. I en række tilfælde har arbejdet på byggepladserne i aften- og nattetimerne måttet indstilles i forbindelse med de meget omtalte støjsager. Der blev tidligere på måneden vedtaget en lov, der efter et års tovtrækkerier mellem Metroselskabet, myndighederne og naboerne formentlig kan afhjælpe det meste af problemet, men i mellemtiden har entreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT) oparbejdet ret til at få flyttet fristen for færdiggørelsen af byggeriet. Og den ret har de annonceret, at de vil udnytte, uden at kravene endnu er kendt af Metroselskabet.

Selve byggeriet er ifølge metrodirektøren pt. kun cirka to måneder forsinket, men de mange forstyrrelser af CMTs arbejde giver dem altså ret til at få forlænget fristen for at nå det. Hvornår metroen kan åbne, er derfor lige nu et forhandlingsspørgsmål mellem Metroselskabet og CMT. Først efter sommerferien forventes en ny åbningsdato at foreligge.

En forlængelse af anlægsperioden medfører en fordyrelse af projektet relateret til f.eks. lønninger og materiel. Beløbet svarer til mindst omkring 100 mio. kr. om måneden.

Selv om byggearbejdet er meget synligt over jorden, er selve tunnelboringen endnu kun på et forholdsvis tidligt stadie. De to første tunnelboremaskiner indledte arbejdet i Nørrebroparken for cirka et halvt år siden. 10. juni brød Nora igennem til den kommende metrostation Aksel Møllers Have på Frederiksberg, som den maskine, der er længst fremme. Søsteren Tria nåede seks dage senere frem til Nuuks Plads (ved Rantzausgade). Disse to maskiner borer den vestlige del af metrocityringen. To andre boremaskiner - Eva og Minerva - tager den østlige del, herunder turen under de gamle bydele. I alt bores omkring 30 km tunnel. Byggearbejdet med stationerne rundt omkring i byen er vigtigt for tunnelboreprocessen, da stationerne skal være klar til, at tunnelboremaskinerne kan komme igennem dem, efterhånden som de kommer til dem på deres vej. Forsinkelserne på stationsbyggepladserne kan således være ret afgørende.

Den "gamle" metro, der som bekendt også blev forsinket, har nu kørt i snart 12 år, og har netop rundet en halv milliard passagerer siden åbningen.

Kilder: B.dk 24.06.14; oplysninger fra M.dk


 
 
Printervenlig version

Nyhedsoversigten
Nyhedsarkivet

 Opdateret sidst:
25. juni 2014

Printervenlig version

 Seneste nyheder
Måske elektriske ledbusser på linje 2A (12. jun. 17)

Danmarks Busmuseum har overtaget Busbevarelsesgruppens samling (22. maj 17)

Nye ejere bag Umove (31. mar. 17)

Movias 15. udbud afgjort (13. mar. 17)

Myldretid 18 år (25. jan. 17)

A-busserne får frit flow - og siger farvel til laventré (23. dec. 16)

"Boganmeldelse": S-togskøreplanen fra 30. januar 2017 (29. nov. 16)

Ny transportminister: Ole Birk Olesen (28. nov. 16)

Direktørskifte på Jernbanemuseet (1. nov. 16)

Bynet 2019 - Københavns buslinjer efter metrocityringen (20. okt. 16)

Mere om Movias 15. udbud (18. okt. 16)

Ny bog: Busserne fra Sorø (15. okt. 16)

Movias 15. udbud i gang (27. sep. 16)

Nye og evaluerede elbusser i Hovedstadsområdet (5. sep. 16)

Keolis vandt linje 65E (8. jun. 16)

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/nyheder/nr/865
Copyright © 1999-2017 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.