Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2014

Østbirk Turist går konkurs

Af Thomas de Laine

Ældre Volvo i Skanderborg
Aabenraa Karrosserifabriks M82-model har længe været et sjældent syn, men dette eksemplar fra 1985 var i brug hos Østbirk Turist helt frem til 2013. Siden er vognen ophugget. Her ses den på Skanderborg station 14. marts 2011. Foto: Thomas de Laine.

Østbirk Turist forventer at indgive konkursbegæring inden for den aller nærmeste fremtid. Det skriver Horsens Folkeblad lørdag på baggrund af oplysninger fra selskabets advokat. Senest har man uden held afsøgt mulighederne for at overdrage hele eller dele af kørslen til andre.

Den seneste tid har været svær for selskabet, som har omkring 35 år på bagen. Midttrafik opsagde 11. april kontrakten på bybuskørslen i Skanderborg, der med dags varsel overgik til Arriva på en midlertidig kontrakt. Årsagen var, at trafikselskabet havde erfaret, at Østbirk Turist siden januar ikke havde haft de nødvendige køretilladelser fra Trafikstyrelsen pga. gæld til Skat og negativ egenkapital. Samtidig blev selskabet opsagt fra sin skolebuskørsel for Midttrafik, som desuden har tilbageholdt betalinger til busselskabet efter opsigelsen. Det er Thykjær, der nu kører skolebusserne.

Skattegælden er betalt, og faktisk har Østbirk Turist fået sine tilladelser igen. Alligevel måtte man tidligere i denne måned også ophøre med at udføre specialkørsel for Skanderborg Kommune. Fra mandag 12. maj overgik denne kørsel til Centrum Turist, Ry Bussen og PP Busselskab. De 25 opsagte chauffører fra specialkørslen har ikke fået deres sidste løn.

Østbirk Turist ejes af Freddy Nielsen og beskæftigede sig især med taxa- og turistkørsel, handicapbefordring og lignende. Bybuskørslen i Skanderborg for Midttrafik blev vundet i 2011. Udover Skanderborg havde selskabet også specialkørsel for Horsens Kommune.

Kilde: Horsens Folkeblad [hdfo.dk] 24.04.14, 10.05.14 og 17.05.14