Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2013

Pia Olsen Dyhr bliver ny transportminister

Af Thomas de Laine

Ved dagens ministerrokade overtager Pia Olsen Dyhr (SF) transportministerposten fra Henrik Dam Kristensen (S).

Pia Olsen Dyhr har indtil nu været handels- og investeringsminister. Hun kom i Folketinget ved valget i november 2007 og sad bl.a. i trafikudvalget. Før sin tid som folketingspolitiker har hun arbejdet steder som Danmarks Naturfredningsforening og CARE Danmark. Længere tilbage har hun været formand for SF Ungdom, ligesom hun var kandidat til formandsposten i SF, dengang Villy Søvndal endte med at at blive formand. Hun er 42 år, kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet og på den private front gift med Villy Dyhr, som er forbundssekretær i HK/Danmark. De bor i Brønshøj og har tre børn.

Det er som bekendt første gang, SF sidder i regering, og det er således også første gang, en SF'er bliver transportminister. Pia Olsen Dyhr er kun den tredje kvindelige transportminister nogensinde (de to andre var Carina Christensen (K, 2007-08) og Sonja Mikkelsen (S, 1998-2000)), og hun er den 20. transportminister siden 1980.

Pia Olsen Dyhr siger i dag, at hun vil forsøge at sætte et grønt aftryk som transportminister, men også at man ikke vil komme til at opleve revolutioner i Transportministeriet. "Det er måske ikke mit drømmeministerium, men der har da tidligere været snak om, at det var oplagt, at jeg skulle være transportminister, så på den måde er jeg kommet tilbage," har hun udtalt. Det er selvfølgelig velkendt, at SF er glade for den kollektive trafik, ligesom Pia Olsen Dyhr op til valget i 2011 var blandt fortalerne for den betalingsring, der efterfølgende alligevel måtte tages af bordet.

Henrik Dam Kristensen fik 22 måneder som transportminister. I den tid nåede der bl.a. igen at komme gang i elektrificeringen af jernbanen. Han bliver nu gruppeformand for Socialdemokraterne i stedet for Henrik Sass Larsen, der i dag er blevet erhvervs- og vækstminister.

Kilder: B.dk 09.08.13, Politiken.dk 09.08.13 m.fl.