Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2012

Egon's Turist- & Minibusser er blevet Movia-entreprenør

Af Thomas de Laine

Turistbus fra Egon's i Ringsted
Egon's Turist- & Minibusser har man bl.a. kunnet stifte bekendtskab med som togpassager! I sommeren 2009 kørtes der f.eks. togerstatning mellem Ringsted og Næstved under et større sporarbejde. Foto på Ringsted st. i august 2009: John Bodholdt Nielsen.

Med virkning fra i dag, mandag 15. oktober, har Egon's Turist- & Minibusser i Slagelse overtaget det meste af Torbens Rute- og Turistfart og Slagelse Turistfart eller med andre ord den virksomhed, Torben Sørensen i Skælskør gennem mange år har drevet. Hermed har Movia fået en ny entreprenør.

Overtagelsen omfatter rutekørslen på linjerne 460, 491, 498, 699 og 909 i bl.a. Skælskør- og Slagelse-området, som kører i udbud A1 og A3. Endvidere er turistkørslen overtaget.

Torben Sørensen fortsætter indtil kontraktudløbet på linje 596 (en rute kun skoledage Jerslev-Gørlev-Kirke Helsinge), som kører i VTs 8. udbud, og som fra 9. december overtages af Thykjær, der har vundet den i udbud A9. Endvidere fortsætter den bornholmske del af virksomheden, som blev erhvervet fra Snogebæk Turistfart/Bornholms Busrejser så sent som i juni 2011.

Egon's Turist- & Minibusser er grundlagt med en enkelt minibus tilbage i 1982, men er siden vokset betydeligt. Indtil nu har der dog været tale om et turistbusselskab, der kun har udført kontraktkørsel for visse kommuner i form af handicap- og skolekørsel mv.

Torben Sørensens forretning er grundlagt af hans fader i 1932. Det begyndte med en turistbus, men voksede siden, og i 1991 fandt generationsskiftet sted. Forretningen har også gennem mange år omfattet handel med brugte busser.