Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2010

Pulje på 5 mio. kr. til veterantogskørsel

Af Thomas de Laine

Veterantog i København
Østsjællandske Jernbaneklubs motortog ved Fuglebakken station 9. august 2009. Foto: Thomas de Laine.

Afslutningen på aftalen om bedre mobilitet, der i dag er indgået mellem Regeringen og de fleste andre af Folketingets partier, har en kortfattet og uventet godbid til veterantogsfolket til sidst.

"Veterantogskørsel er en vigtig turistattraktion flere steder i landet," hedder det, og aftaleparterne vil derfor afsætte en pulje på 5 mio. kr. i 2011 til at fremme netop veterantogskørsel. Man kan tænke, at det har hjulpet på beslutningen, at veterantog netop ofte kører i de såkaldte udkantsområder.

Det fremgår ikke af aftaleteksten, hvad de fem millioner kroner mere præcist er tiltænkt. Beløbet er bestemt ikke alverden i forhold til vognhaller og renovering af materiel, medmindre pengene koncentreres på nogle ganske få modtagere, men kan nok række forholdsvis langt, hvis det drejer sig mere om at få gennemført selve kørslen. For de private veterantogoperatørers vedkommende er man dog afhængige af frivilligt arbejde, som er en begrænset ressource, ligesom det kræver en del administrativt arbejde at få tilladelse til at køre veterantog på de dele af jernbanenettet, hvor det overhovedet kan lade sig gøre. Alligevel betragtes må det betragtes som en interessant nyhed, at staten vil støtte kørslen med veterantog.

Kilde: Aftale mellem Regeringen (Venstre og De Konservative), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance om Bedre mobilitet, 26. november 2010